Kardeşimi ders çalışmaya ikna edemiyorum

The Batman

Decipat
Yer
Gotham
Lise son sınıf kardeşim YKS sınavına girecek. Başlarda çok iyi çalışıyordu hocaları övüyordu. Boğaziçi üniversitesine gitme hedefide vardı. Pandemi döneminden beri ders çalışmıyor. Zorluyorum, "istemiyorum" diyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Ders çalışmasını nasıl sağlayabilirim? Zamanında ben ders çalışmayıp ailemi çok uğraştırmıştım bu konularda. Ailemde aynı hayal kırıklığını yaşamasını da istemiyorum. Sıkıştım kaldım arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
18 yasindaki birini rizasi olmadan 3 gun zorla calistirmak ne kadar ise yarayacak ben de bunu soruyorum iste. 8 gun sonra zaten sinav var.

Valla kişinin içinden gelmesi lazım böyle şeylerin,istemiyor derken isteksiz anlamında mı yoksa umudunu kestiği için mi öyle diyor?

Kaç ay oldu adam akıllı ders çalışmadı. En azından deneme sınavı yapsa kendine. Son 5 gün kala bıraktıracağım zaten.
Test yaptırın her doğruya 1 tl verin. Soru sayısı arttıkça ücreti düşürün. Para için soru çözmeyecek insan tanımıyorum

Tam anlamayadım. Tembellik yapıyor gibi gözüküyor daha çok. Elinde telefon akşama kadar oturuyor bir köşede. Nasıl olsa olmayacak tarzıda konuşuyor bazen.
Genel olarak başarılı mıydı peki? Net sayıları vs özel değilse söylebilir misiniz? Olaya psikolojik olarak yaklaşmak istiyorum.

Tümüyle sınav yaklaşmışken bu gibi davranışlar aslında normaldir ama pandemi süreci herkesi olumsuz etkiledi neredeyse,dolayısıyla tam tersi o sürede etkin olması gerekiyordu.

Kendi sorumlulugunu bilmiyorsa gelecegini goz gore gore tehlikeye atiyorsa yapacak bir seyiniz yok. 17 18 yaşinda birey kendisi odulle zorlamayla olacak iş degil. Daha iyi bir gelecek için çalistiginin bilincinde olmali. Bu sene sinava girip kazanamazsa seneye belki bu hatasinin farkina varip calişir.

Genel olarak başarılı mıydı peki? Net sayıları vs özel değilse söylebilir misiniz? Olaya psikolojik olarak yaklaşmak istiyorum.

Tümüyle sınav yaklaşmışken bu gibi davranışlar aslında normaldir ama pandemi süreci herkesi olumsuz etkiledi neredeyse, dolayısıyla tam tersi o sürede etkin olması gerekiyordu.

Dil öğrencisi. TYT 70 civarı. YDT 70-80 arası. Zaten alt yazısız İngilizce film oyun her şeyi anlıyor. TYT moralini bozuyor çünkü matematik yapamıyor. Matematik yapamadan Boğaziçi zor diyor. Üniversitede beğenmiyor zaten.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı