Kardeşimin sınıfında 4 tane Suriyeli öğrenci var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haklısın kapılar ilk kez açtıkmı hata ettik ama şu an ülkeye negatif etki ettiklerini düşünmüyorum eğer 13 milyon kişiyi ülkeden göndermeye çalışırsan tekrar cebinden para çıkacak.

Bu çok saçma bir bakış açısı. Ne demek negatif etki ettiklerini düşünmüyorsun? Senin keyfin ve kahyası ortak bir karar alıp "Evet mülteciler negatif etki yapıyor" demeleri için bunların illaki yakın bir kadın akrabana tecavüz mü etmeleri lazım? Ülkende ne olduğu belirsiz 13 milyon insan, her an ayaklanabilir, bunların içinde istihbaratçısı, özel eğitimli teröristi, uyuşturucu kaçakçısı, tacizcisi, tecavüzcüsü, insan kaçakçısı, sayısız kadına çocuğa hayvana tecavüz olayına karışmış sapığı, hırsızı, çeşit çeşit militanı var. Bunu anlamak ne de sizi geriyor? Neden kabul etmiyorsunuz? Bu insanlara harcanan kaynak bizim insanımızın cebinden çıkıyor neden anlamıyorsunuz? Bu bir krizdir, bu tarihin en büyük iç güvenlik sorunlarından biridir. Ülkenin uzun vadede en büyük sorunu mülteci sorundur. Aksini iddia eden, mülteci olayını aklamaya veya makul herhangi bir temele oturtmaya çalışan açıkça vatan hainidir.
 
Bedava yaşamıyorlar ki bizim patron suriyelilere SGK ödemiyor, parası cebinde kalıyor, yıllık izin hakları yok. Kazanan bizim Türk patron oluyor.
Ee? Patron kazanıyor diye sen bu adamların tüm masraflarını maaşının bir kısmıyla ödemeye razısın yani.
 
İşte Türkiye'de işsizliği nedenlerinden biride bu suriyeliler bizim akıllı Türk patronları fazladan maaş vermemek için çalıştırıyor bunları sonradan Türk işsiz kalıyor bunların gönderilmesi aslında birçok konuyu olumlu etkileyecek
 
Hayatımda bir tane Suriyeli görmemiş miyim? 50 tane Suriyeli iş arkadaşım var ama burada ırkçılık yapan insanlar sadece sosyal medyada gördüğü haberler ile tanıyor suriyelileri. Türk okullarında eğitim gören çocuk Suriyeli diye teröristmi olacak? Öğretmenlerimiz ne öğretiyor, patlayıcı yapımı mı?
İşyeri komşularımın neredeyse hepsinde suri çalıştırılıyor ve kendi dükkanını açan surilerle de bir iletişim halinde oluyorum. a*aplar yüzyıllardır Türklere katşı kin beslemiştir ve hiçbir faydası dokunmamıştır.
Sen negatif etkisi olmadığını düşünüyorsun ancak sana birkaç tane negatif yan söyleyeyim.
Grup halinde dolaşarak halka korku besletmek üzerine anlayışları var
Çocuk yapma eğilimleri ülkenin dengesini bozacak seviyede
Sosyal yardımlar devletin kasasına büyük zarar veriyor
İşçilere herhangi bir sigora ödenmiyor, hiçbiri vergi nedir bilmiyor bu nedenle ülkenin halkı işsizlikle boğuşuyor. Hem halk fakirleşiyor hem devlet
Kendi dükkanı olanlar kaçak mal saatıyor, gıda satalar denetim nedir bilmiyor, hepsi ölüme ve salgına davetiye çıkarıyor
Yaşadıkları alanı çöplüğe çeviriyorlar
Reşitlik nedir bilmiyorlar, nikahsız birliktelik yolu ile çocuk sahibi oluyorlar ve bunların masrafı halktan çıkıyor.
Özellikle 20-35 yaş arası erkek nüfusları çok artmaya başladı ve bunlar kendi vatanını savunmak yerine burda kalıyorlar, neden? Çünkü hepsi Hatay, Kilis, Osmaniye, oradan da Hakkar'ye kadar olan sınırı istiyorlar. Bu araplar bizim topraklarımıza açıkça göz koyuyurlar. O kendine "hoca" diyen ter*rist bile bunlara hak veriyor.
Bunların ülkenin sonunu getirebileceklerinden bir haber yaşamak sadece size zarar vermiyor, sizin cahilliğinizi bu halk çekmek zorunda değil.

Türkiyedeyiz, toplu taşıma, ürün satın alımı, sağlık, eğitim hepsine para harcadıkça vergi ödüyorlar yani onlarda maaşının bir kısmıyla benim masraflarımı karşılıyor.
Hiçbirinde vergi ödemiyorlar. Hepsi kendi büfelerinden alışveriş yapıyor, sağlık ve eğitimleri zaten beleş, senin benim cebimden çıkıyor. Ulaşımda verdiği üç kuruşun lafını yapacaksanız onlar yaşasın diye ben bu zamana kadar milyon liralar yatırmışımdır.
 
Bedava yaşamıyorlarki bizim patron suriyelilere SGK ödemiyor, parası cebinde kalıyor, yıllık izin hakları yok. Kazanan bizim Türk patron oluyor.

Ucuz iş gücü sağlıyorlar ama bunun karşılığında Türk işçileri işsiz bırakıyorlar. Gelip burada onar onar çocuk yapıyorlar, bunlar T.C. vatandaşı oluyor. Demografik yapımızı bozuyorlar.
 
Kardeşin şanslıymış, az bile gelmiş. Umarım sınıfın düzenini bozacak davranışlarda bulunmazlar.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı