Kardiyo kas kaybı yapar mı?

xienion

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, düzenli olarak 3 haftadır spora gidiyorum. Sağlıklı beslenip ağırlık kaldırıyorum evet ama vücudumdaki yağlardan kurtulmak için de kardiyo yapmam gerekiyormuş. Instagram'da bir yorumda kardiyo kas kaybettiriyor yazan birini gördüm, bu doğru mu? Doğruysa ne kadar kac dakika kardiyo yaparsam bir sorun olmaz?

Götürmez, kardiyo ile karbonhidrat ve yağ harcarsınız. Kaslar proteinden oluştuğu için sıkıntı yok. Aç karnına yaparsanız kaslardaki glikojen depoları boşalır öyle olunca kaslar hafifi küçülmüş gibi hissedersin ama kas kaybı değildir tabi. 1 tabak pilav 2 litre su dikersin mis gibi dolar kaslar yine.

Tabi ki hayır. Tek bir yorumla bu kanıya varılamaz. Kas kaybı dediğimiz olay hastalık harici pek mümkün değil zaten. Her antrenman gününün sonuna bir kardiyo ekle mesele çok verimli bence. Orta tempo eğimli yürüyüş eğimi yüksek hızı 5.6-6.0 civarı yap. Bir gün ip atla. Gibi çeşitlendir. Kas kaybı mümkün değil.

Kardiyo ile yağ yakarsın. Ama atıyorum su atmak için yeşillik yiyip saunaya gidersen su atacağın için kas kaybetmiş olursun.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı