Kardiyo yapmadan antrenman yapılabilir mi?

XMixtelXx

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Evde kardiyosuz yağlanmadan vücut ve kas gelişimi olur mu? Evde yapılan kardiyosuz antrenmanlar yağlanmadan kas gelişimi sağlar mı?

Kardiyo şart. En kötü ip atlamalısın evde bisiklet veya koşu bandın yoksa, ipin de yoksa ellerinde ip varmış gibi hayal et ve zıpla olmadı burpess falan yap ama kardiyo şart.
Evde bahsettiğim antrenmanlar zaten şınav, mekik. Ağırlık kaldırma vs. Değil. Yağlanmadan kas yapmam için kardiyo yapmam gerekir mi?

Evde bahsettiğim antrenmanlar zaten şınav, mekik. Ağırlık kaldırma vs. Değil. Yağlanmadan kas yapmam için kardiyo yapmam gerekir mi?
Kas yapmak için yüksek kalori alman gerek yüksek kaloride de yağlanma riski var, eğer yağlanmadan kas yapmak istiyorsan kardiyo kesinlikle şart kaçarı yok. Aksi taktirde yağlanma kaçınılmaz ne yaparsanız yapın.

Şınav, mekik ve barfiks türevi ev egzersizleri ile de çok fazla kas kütlesi eklemeniz mümkün değil ancak plaj vücudu yapılabilir. Tabi en iyisi her zaman salona yazılmaktır, ya da ev de boş bir oda gibi bir yer varsa ağırlık istasyonu, bench sehpası, squat rack ve ağırlık seti alınarak da evde de yapılabilir.

Saydığım malzemeler ortalama 3000 - 4000 TL Tutar eğer bütçe sıkıntınız yoksa ve evde boş bir oda tarzı bir şey varsa kesinlikle eve kurun. :)

Bunların hiç birini yapamıyorsanız şınav,mekik ve barfiks devam hiç yapmamaktan iyidir. :)

Son olarak : kardiyo şart. 😁

Kardiyo gereksiz. Yağ oranınızı kontrol altına almanız lazım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşte ben o kadar satır satır yazı yazarım adam gelip kardiyo gereksiz yazıp bir video atar, videodaki kişi de hayatta en çok saygı duyduğum kişidir hayatımı ciddi etkileyen birisi (iyi anlamda) ama şuan çok alakasız ege bu video da kardiyodan bahsetmiyor yağ yakımından bahsediyor yarım litre su içmek metabolizmayı şu kadar hızlandırır ghrelin hormonlarından bahsediyor kalori açığından bahsediyor bu video da kardiyodan bahsetmiyor çünkü bu videoyu tam 6 kere izledim eminim kardiyodan bahsetmiyor.

İşte ben o kadar satır satır yazı yazarım adam gelip kardiyo gereksiz yazıp bir video atar, videodaki kişi de hayatta en çok saygı duyduğum kişidir hayatımı ciddi etkileyen birisi (iyi anlamda) ama şuan çok alakasız ege bu video da kardiyodan bahsetmiyor yağ yakımından bahsediyor yarım litre su içmek metabolizmayı şu kadar hızlandırır ghrelin hormonlarından bahsediyor kalori açığından bahsediyor bu video da kardiyodan bahsetmiyor çünkü bu videoyu tam 6 kere izledim eminim kardiyodan bahsetmiyor.
Egenin videosunu örnek attım ki kendisiyle yüz yüze bir çok kez buluşup konuşma fırsatım oldu yan yana antrenman da yaptık kendim de yurt dışında yaşadığım için. Sen milyonlarca satır yazı yazsan da gereksiz yazıyorsun. Kişi de skinny fat gibi bir sorun yok ise yağ oranına ve kalorisine dikkat edip ağırlık antrenmanlarına yönelmesi daha mantıklı. Kardiyo şart diyorsunuz da kime göre neye göre şart? Her bünye farklı. Sana veya bir başkasına kardiyo şarttır ama bana değildir. Spor camiasında kesin bunu şunu yapmalısın diye bir şey yok.

Egeyi bu kadar takip edip bu kadar spor hakkında bilgin varsa yağlanmadan kas yapmak için kardiyo şart demen de çok saçma geliyor.

Son düzenleme:
Egenin videosunu örnek attım ki kendisiyle yüz yüze bir çok kez buluşup konuşma fırsatım oldu yan yana antrenman da yaptık kendim de yurt dışında yaşadığım için. Sen milyonlarca satır yazı yazsan da gereksiz yazıyorsun. Kişi de skinny fat gibi bir sorun yok ise yağ oranına ve kalorisine dikkat edip ağırlık antrenmanlarına yönelmesi daha mantıklı. Kardiyo şart diyorsunuz da kime göre neye göre şart? Her bünye farklı. Sana veya bir başkasına kardiyo şarttır ama bana değildir. Spor camiasında kesin bunu şunu yapmalısın diye bir şey yok.

Egeyi bu kadar takip edip bu kadar spor hakkında bilgin varsa yağlanmadan kas yapmak için kardiyo şart demen de çok saçma geliyor.
Ben de biliyorum arkadaşta skinny fat gibi bir sorun olmadığını arkadaşı zayıf birisi zannediyorum şuan onun hakkında bilgi vermemiş ama hem genel sağlık açısından hem de yağsız kas kütlesi eklemek açısından bence kardiyo şart, fikirlerimiz uyuşmuyor olabilir kanka yapacak bir şey yok.

Senin düşünceni destekleyen araştırmalar da var benimkini de tartışmamız mantıksız. :)

Şınav, mekik vs. bunlar da kardiyo sayılır, vücudun kendi ağırlıkları sonuçta ve vücut ısısını yükselterek yağ yakımına da yardımcı olur, kilo aldırmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı