Karekök TYT matematik problemler kitabını temeli az olan birisi çözebilir mi?

Ozsoy

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, karekök TYT problemler kitabını bugün sipariş ettim. Kitaba güzel denildi ve çözülebilecek sorular olduğunu da söylediler. Ben antrenmanlarla matematik 1'i açıkçası bitirdim ve az bir şey kavradım. Temelim az bir şey oturdu fakat denemelerde hala şu ayda 4-5 tane matematik yapabiliyorum. Bu sıralar matematiği bıraktım gibi bir şey oldu, sözele yöneldim. Sözelde TYT'de 40-35 netim oluyor ve bunu daha da arttırmaya çalışıyorum fakat önümde matematik engeli var. Açıkçası matematikten nefret eden birisiyim, matematik yüzünden AYT'de netim 30 da kalıyor. Bu karekökü temeli az olan birisi çözebilir mi?

Denklem kurmayı, soruyu-grafiği yorumlamayı, gerektiğinde tablo-grafik oluşturmayı, oran-orantı konusunu ve biraz da temel kavramları biliyorsanız problemlere başlayabilirsiniz. Matematikte yavaş yavaş netleriniz artacaktır. Bu aşamada ağırlığınızı Türkçe ve Fen kısmına vermelisiniz ki bence Fen kısmına verilmeli çünkü Fen bedava net gibi bir şey. Kolay ve hemen halledilebilir. İşlemli Fen kısımlarında temel düzey matematik genelde yeterli oluyor.

Temeliniz kötüyse tavsiyem problemlerin ilacı olur. Cidden basit bir kitap ve kısmen öğretici.

Aslında abartılacak kadar kötü değil 3-4 tane çözebiliyordum denemede 1'i yanlış çıkıyordu kitabı sipariş vereli çok oldu da zor gelirse iade edeceğim yüksek ihtimal ona da bir bakayım ben.

Denklem kurmayı, soruyu-grafiği yorumlamayı, gerektiğinde tablo-grafik oluşturmayı, oran-orantı konusunu ve biraz da temel kavramları biliyorsanız problemlere başlayabilirsiniz. Matematikte yavaş yavaş netleriniz artacaktır. Bu aşamada ağırlığınızı Türkçe ve Fen kısmına vermelisiniz ki bence Fen kısmına verilmeli çünkü Fen bedava net gibi bir şey. Kolay ve hemen halledilebilir. İşlemli Fen kısımlarında temel düzey matematik genelde yeterli oluyor.
Çok teşekkür ederim, onlara da bir bakarım istediğim bölüm 350 bin puan istiyor. Özeli %50 burslu ile 288 bin. Öncelikli hedefim devlet şu anlık. Bölüm Yönetim Bilişimleri Sistemleri.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı