Karete zor mu?

Karete kader boş bir dövüş sporu yok :D Sana katacağı tek şey esneklik olur. (2 yıl dövüş sporu tecrübesi ile yazılmştır).

Bende 2 yıl yaptım hiçbir katkısı yok vücut dışında. Çocukken kiloluydum o yüzden gitmiştim işede yaramıştı ama bence spor olarak yapılmaz.
Yorumlarda tartışan arkadaşları yeni fark ettim bence böyle polemiklere gerek yok her sporun iyi ve kötü yanları var ve tabii ki öğreten hocanında bunda büyük katkısı var. Şahsen bir erkek olarak spor yapacak olursam kendimi daha iyi koruyabileceğim gerekirse karşılıkta verebileceğim şekilde öğrenim görmek isterim bu şekilde düşününcede bence boks tarzı sporlar daha mantıklı.

Son düzenleme:
Sevgili arkadaşlar bunları neye göre diyorsunuz. Siz her gün insanlar ile kavgamı ediyorsunuz sokakta da hesaplıyorsunuz bunları. Bir boksör hiçbir zaman bir taekvandocunun sahip olduğu esnekliğe sahip olamayacak. Ayrıca taekwando da da yumruklu "kwon" hareketlerinin olduğu branş ve tekmenin ön planda olduğu ayrı branşı da vardır. Bir güreşçi boksör gibi yumruk atamayacak hiçbir zaman. Yani tüm dövüş dalları sanat ve spor olarakdan bir değerdir. Sokaktaki performansı en arka planda kalmalıdır. Ayrıca karate de sparring var gerekli ekipmanlar ile. Fakat sparring in sporu önemli veya önemsiz yapmasını anlamadım.
Hayır hocam. Araştırdım. MMA başarılı olanların güreşi sağlam oluyor.
Grappling>striking.
Boks yapan elemanların kendisi de diyor zaten. Yakalarsa güreşçi mahveder diye.
Taekwando da yapabilirsiniz ama daha çok şov odaklı bir spor. Uygulamada o kadar işe yaramıyor. Ya da dediğim gibi iki federasyonu mu ne varmış. Birisi daha sert. Onu yapmak daha mantıklı.
Yani tamam her biri ayrı bir değer falan filan ama dara düştüğümüzde de elimiz armut toplamamalı.
Sparring, kendini alıştırıp daha iyi uygulamaya dökmen için bir şey.
Dövüş sanatı öğreniyoruz. Uygulamalı olarak da uygulamak gerekir.

Hayır hocam. Araştırdım. MMA başarılı olanların güreşi sağlam oluyor.
Grappling>striking.
Boks yapan elemanların kendisi de diyor zaten. Yakalarsa güreşçi mahveder diye.
Taekwando da yapabilirsiniz ama daha çok şov odaklı bir spor. Uygulamada o kadar işe yaramıyor. Ya da dediğim gibi iki Federasyonu mu ne varmış. Birisi daha sert. Onu yapmak daha mantıklı.
Yani tamam her biri ayrı bir değer falan filan ama dara düştüğümüzde de elimiz armut toplamamalı.
Sparring, kendini alıştırıp daha iyi uygulamaya dökmen için bir şey.
Dövüş sanatı öğreniyoruz. Uygulamalı olarak da uygulamak gerekir.

MMA karma dövüş sanatları olduğu için kim hangi branşta, sporda iyi ise ona göre derece yapar. MMA da başarılı olanlar brezilyan jiujitsusu yapmaktadır. Bazı güreş teknikleri tutulur. Taekwando da Türkiye de yumrukludan ziyade tekme odaklı branşta maçlar yapılıyor. Herhangi dövüş sporu yapan birisi zaten dara düştüğünde kendisini koruyup, olaydan sıyırmayı bilir. Taekwando hareketlerini herkes yapamadığından estetik hareketler olduğu için şov gibi gözükebilir ki bu hareket ve tekme teknikleri oldukça sert ve seri hareketlerdir. Uzaktan şov gibi gözükmesi hareketlerin estetik ve seyir zevkinin yüksek olmasıdır. Ayrıca taekwando 2000 yıllık bir "Savunma Sanatı"dır. Ve bu sporların hepsinde sparring vardır. Şov dediğiniz sporlar wing chun, kung fu, aikido gibi sanatlardır, bu sanatlarda teknikler karşısında bir rakip varmışçasına sporcular tarafından yapılır ve estetik ve teknik bakımından puanlandırılır. Bu dallarda sparring yoktur.

MMA karma dövüş sanatları olduğu için kim hangi branşta, sporda iyi ise ona göre derece yapar. MMA da başarılı olanlar brezilyan jiujitsusu yapmaktadır. Bazı güreş teknikleri tutulur. Taekwando da Türkiye de yumrukludan ziyade tekme odaklı branşta maçlar yapılıyor. Herhangi dövüş sporu yapan birisi zaten dara düştüğünde kendisini koruyup, olaydan sıyırmayı bilir. Taekwando hareketlerini herkes yapamadığından estetik hareketler olduğu için şov gibi gözükebilir ki bu hareket ve tekme teknikleri oldukça sert ve seri hareketlerdir. Uzaktan şov gibi gözükmesi hareketlerin estetik ve seyir zevkinin yüksek olmasıdır. Ayrıca taekwando 2000 yıllık bir "Savunma Sanatı"dır. Ve bu sporların hepsinde sparring vardır. Şov dediğiniz sporlar wing chun, kung fu, aikido gibi sanatlardır, bu sanatlarda teknikler karşısında bir rakip varmışçasına sporcular tarafından yapılır ve estetik ve teknik bakımından puanlandırılır. Bu dallarda sparring yoktur.
Araştırdım. 600lerde ortaya çıkmış.
Bayağı eskiymiş.
Ama bence yine de judo, güreş gibi grapling sporları daha ön planda.
''Taekwando da yapabilirsiniz ama daha çok şov odaklı bir spor. Uygulamada o kadar işe yaramıyor. Ya da dediğim gibi iki federasyonu mu ne varmış. Birisi daha sert. Onu yapmak daha mantıklı.'' Şöyle bir şey demiştim ya. WTF, Dünya Tekvando Federasyonu, ITF Uluslararası Tekvando Federasyonu. Sert olan ITF idi sanırım.
El ve ayak %50 oranında kullanılıyor diye biliyorum.
Ama bu seferde kick box daha mantıklı geliyor bana.
Düşündüğüm gibi değilmiş.

Araştırdım. 600'lerde ortaya çıkmış.
Bayağı eskiymiş.
Ama bence yine de judo, güreş gibi grapling sporları daha ön planda.
"Taekwando da yapabilirsiniz ama daha çok şov odaklı bir spor. Uygulamada o kadar işe yaramıyor. Ya da dediğim gibi iki Federasyonu mu ne varmış. Birisi daha sert. Onu yapmak daha mantıklı." şöyle bir şey demiştim ya. Wtf, dünya tekvando Federasyonu, ıtf uluslararası tekvando Federasyonu. Sert olan ıtf idi sanırım.
El ve ayak %50 oranında kullanılıyor diye biliyorum.
Ama bu sefer de kick box daha mantıklı geliyor bana.
Düşündüğüm gibi değilmiş.

Benim yaşım geçti genç arkadaşlar için diyorum. Hangi spora daha ilgili iseniz ona yönelin. Tüm dövüş sanatları size tepki, refleks katacaktır kendinizi savunabilirsiniz. Tekrardan demekteyim şov değil bu hareketlerin seyir zevki yüksek, estetik olduğundan dolayı şov gibi gelebilir fakat, Uzak Doğu da geliştirilmiş teknik ve hareketler olduklarından hepsinin amacı, etkisi, sonucu vardır. Ama şov yapıyor gibiler gerçekten profesyonel olanlar.

Benim yaşım geçti genç arkadaşlar için diyorum. Hangi spora daha ilgili iseniz ona yönelin. Tüm dövüş sanatları size tepki, refleks katacaktır kendinizi savunabilirsiniz. Tekrardan demekteyim şov değil bu hareketlerin seyir zevki yüksek, estetik olduğundan dolayı şov gibi gelebilir fakat, Uzak Doğu da geliştirilmiş teknik ve hareketler olduklarından hepsinin amacı, etkisi, sonucu vardır. Ama şov yapıyor gibiler gerçekten profesyonel olanlar.
Öyle de hocam ayak kullanmak riskli iş bir de.
İlgi varsa gidilebilir ama self defense için kick box falan daha uygun.
Yoksa aniden çeneye bi yukarı tekme gelirse haşat eder.
Tekme yumruktan daha eforlu.

Karate çok iyi bir dövüş sporudur. Küçük yaşlarda yaptım ve kahverengi kuşağım vardı. O zamanda yaptığım hareketlerin bana kattığı esneklik yıllar geçmesine rağmen hala üzerimde.
Karete kader boş bir dövüş sporu yok :D Sana katacağı tek şey esneklik olur. (2 yıl dövüş sporu tecrübesi ile yazılmştır).
Gençler karate dövüş değil savunma sporu.😅
Ve bana çok şey kattı.

jiu-jitsu dövüş sanatı öğren, herkesi boyun kilidine alırsın.

Screenshot_2023-11-12-12-37-22-160_com.miui.gallery.jpg

Technopat Haberler

Geri
Yukarı