Kargo geldiğinde ne yapılmalı?

Lynoxthismisha

Hectopat
Merhaba, 1 gün önce internetten kulaklık siparişi verdim. Kargo ne zaman elime ulaşır, bilmiyorum. Bu konuda deneyimli değilim. Kargo ilk geldiğinde ne yapmam gerekir? İyi günler.

Merhaba, 1 gün önce internetten kulaklık siparişi verdim. Kargo ne zaman elime ulaşır, bilmiyorum. Bu konuda deneyimli değilim. Kargo ilk geldiğinde ne yapmam gerekir? İyi günler.

Kurye gitmeden önce kargoyu kontrol etmeli bir hasar var mı diye eğer varsa tutanak tutmanız gerekir.

Teslim aldığın esnada kutuda içindeki malzemeye zarar verecek kadar ezilme, yırtılma falan varsa kuryeye tutanak tuttur. Bildiğim kadarıyla teslim alımı onaylamadan önce paketi kargo paketini açtırmıyorlar. O yüzden fiziksel olarak kontrol etme şansın var bu şansını kullan, eğer sorun yok ve kargoyu teslim aldıysan, ürünü kutusundan çıkarırken hiçbir şeye zarar vermeden çıkarmanı öneririm çünkü tekrar geri göndermen gerekirse, kutusuna ambalajına zarar vermemen iyi olur.

Kargocunun olduğundan eminsen kapıya koşmalısın yoksa gülücüklerle açtığın kapının karşısında bir komşuyla karşılaşırsın. Ayrıca kargocu zaten ateş almaya gelmiş gibi bırakıyor gidiyor bir dakika deyip yanında kutu açabilen adam bordoberelidir.

Kargoya imza ya da TC vermeden once kutuyu acip kontrol edeceksin.

Calisip calismamasi kargonun degil garantinin problemi. Kargo sana kirilmadan, parcalanmadan teslim etmekle sorumlu.

Paket saglamsa, gozle gorulur bir hasar yoksa teslim al. Urunu calistirip test etmeni beklemek zorunda degil kargocu.

Kargocular hemen oldu bittiye getirmeye calisir, bekleteceksin. Elinde maket bicagi hazir ac kapiyi, 20 saniyede acarsin kutuyu zaten, 30 saniye beklesin kargocu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı