Hiçbir kargo firması tam anlamıyla iyi ya da kötü olamaz. PTT Kargo bireysel gönderiler için en iyi kargo firmasıdır. Evet yavaştır, aksilik çıkabilmektedir ama bu biraz da şubeye bağlıdır. Benim bulunduğum yerdeki PTT şubesi tüm kargolar arasında en hızlı teslimat yapan şubedir.
Ayrıca diğer kargo firmalarının 250 TL'ye gönderdiği kargoyu PTT 60-70 TL gibi 3'te 1 fiyatına göndermektedir. Söz konusu kitap kargoluyorsanız ekstra indirim yapıyorlar. Geçtiğimiz yaz 30 kg ekstra büyük boy koliyi 1000 km'lik yolda taşıma için 105 TL istediler. Diğer kargolar 350-400'den aşağıda taşımazdı. Diğer kargo firmaları kibrit kutusu kadar anahtarı bile 200 TL'ye taşıyor.
Ayrıca üniversitede yaz tatillerinde üniversite öğrencilerine özel indirim uyguluyorlardı. Valizleri memleketlerine neredeyse bedavaya yakın bir fiyata gönderebiliyorlardı. En azından benim zamanımda vardı bu, şimdi var mı bilmiyorum.
Kısacası PTT'nin iyi yönleri de var kötü yönleri de. Ama iyi yönleri hiçbir kargo firmasında yokken kötü yönleri diğer kargo firmalarında da görülebilmektedir.