Kargo şirketlerinin evde yoktunuz saçmalığı

Böyle durumlarda hemen gelen şubeyi arayıp kargoyu kendinizin alacağını söyleyin, daha sağlıklı olur.
Arayınca açmıyorlar ki. Şubeye gitseniz kendi aralarında yaptıkları geyiğin bitmesini 3-4 dakika bekliyorsunuz. Sanki mekana kimse girmemiş gibi konuşmaya devam ediyorlar.

Kargo şirketlerinin saçmalığı değil. Çalışanların şereflerini ortaya koyması. Devir dediklerinde ertesi gün o ürünü önceliğe koymamaları da cabası. Genelde yakın yerlere teslimat yapıp uzak yerlere devir ya da geldik, yoktunuz diyorlar.
Aynısı bana da oluyor ama ben merkezde oturuyorum. Adamların adres bilgisi yok ve yetiştiremediklerinden herhangi bir şikayet olmasın diye yazıyorlar. Şirket çalışanlarının da müşteri memnuniyeti umurunda değil. Bizim birlikte protesto etme kültürümüz olmadıkça bir yere gelemeyiz.

Hiçbir şey yaptıkları yok. Defalarca şikayet ettim hala aynı şey.
Maalesef öyle çalışanın yaptığı kusurlu da olsa çalışanı koruyorlar.
Millet drone'la teslimat yapıyor bizim halimize bak ya.
Takdir edilesi bir şey bu konulardano kadar gerideyiz ki sorunsuzca evimize bırakmalarına razıyız hatta şöyle izah edeyim sanki evimize bırakmaları gerekmiyor da biz onlara yalvarıyormuşuz gibi alt tarafı görevini yapacaksın.

Kargo şirketlerinin saçmalığı değil. Çalışanların şereflerini ortaya koyması. Devir dediklerinde ertesi gün o ürünü önceliğe koymamaları da cabası. Genelde yakın yerlere teslimat yapıp uzak yerlere devir ya da geldik, yoktunuz diyorlar.

Yok hocam ya. Emin olun hepsi bunların farkında. Bu şikayetler yöneticilere ulaşmıyor mu sanıyorsunuz?

Youtube de bir yayıncı bir kargo şirketi ile görüşmüş. Ona demişler ki önce uzak olan yerden başlıyoruz vakit kalırsa yakın olan yere kadar geliyoruz. Bu ne kadar doğru bilmiyorum. Ama bazen kargonun dibindeyim halen gelmedi yorumlarını okuyorum.

Kargo şirketi gelip evde yoktunuz diyorsa zaten ertesi gün getirmekle uğraşmayacağı için böyle yazıyorsa bilin ki hiç gelmediler :)
Aynısı bana da oluyor ama ben merkezde oturuyorum. Adamların adres bilgisi yok ve yetiştiremediklerinden herhangi bir şikayet olmasın diye yazıyorlar. Şirket çalışanlarının da müşteri memnuniyeti umurunda değil. Bizim birlikte protesto etme kültürümüz olmadıkça bir yere gelemeyiz.

Sanki şikayet edilince değişiyor :) sistem aynı olduktan sonra en fazla çalışan değişir ama yine benzer durumlar yaşanır.

Ona demişler ki önce uzak olan yerden başlıyoruz vakit kalırsa yakın olan yere kadar geliyoruz.
Yalan. Oturduğum yerde hem yokuş var hem yürüme ile 15 dakika. Kargo şubesine yürüme ile 5 dakika uzaklıktaki arkadaşıma her kargosu giderken aynı firmalar bana 1 kere olsun getirmedi. 20'den fazla siparişten bahsediyorum.
Kargo şirketi ile görüşünce rütbeli bir yönetici ile görüşmüştür. O da şirket politikasını söyler. Çalışanın umurunda mı, tabii ki de hayır. Oturup çayını yudumlayıp arkadaşıyla Instagram'da komik videolara bakmak varken neden kargo dağıtsın ki?

Yalan. Oturduğum yerde hem yokuş var hem yürüme ile 15 dakika. Kargo şubesine yürüme ile 5 dakika uzaklıktaki arkadaşıma her kargosu giderken aynı firmalar bana 1 kere olsun getirmedi. 20'den fazla siparişten bahsediyorum.
Kargo şirketi ile görüşünce rütbeli bir yönetici ile görüşmüştür. O da şirket politikasını söyler. Çalışanın umurunda mı, tabii ki de hayır. Oturup çayını yudumlayıp arkadaşıyla Instagram'da komik videolara bakmak varken neden kargo dağıtsın ki?

Olabilir tam olarak nasıl yapıyorlar bilemiyorum. Şirketten şirkete de değişiyor olabilir.

Sorun kesinlikle şirket politikasıyla alakalı. İsteseler çok kolay şekilde basit bir teknoloji ile bu durumu denetleyerek çözüme kavuşturabilirler. Dediğim gibi bence hepsi olayın farkında. Her yerden binlerce şikayet akıyor. Eskiden yurtiçi gerçekten geldiğinde kağıt bırakıyordu. Teknolojiyi geçtim kağıt bile bırakamıyorlar mı yani ?

Eğer tüm sorumluluğu kargo dağıtan elemana verdilerse ve hiçbir denetleme yapılmıyorsa bu zaten başlı başına büyük bir saçmalık olur.

Şu yeni kargo şirketleri umarım artar ve daha çok kullanılır ve tabi kendilerini bozmazlar inş. Misal hepsiburadanın hepsijet hizmeti genel olarak güzel. Amazon.com.tr de Kolay Gelsin - Ekol Ekspres Kargo A.Ş şirketini kullanıyor. Bir kez oradan aldım. Gelmeden önce evde misiniz? kargoyu komşunuza mı bırakalım? adres değişikliği hatta hangi saat aralıklarında teslim edilsin gibi hatta ve hatta kargo arabasını haritadan takip etmek gibi seçenekler sunmuşlar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı