Kargocunun yanında ürünü açıp tetkik etme hakkımız var mı?

Syremix

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar, ömrümde ilk kez bir internet sitesinden alışveriş yaptım. PC için babamla beraber bir güç kaynağı aldık. Kendisi evde yok şu an, çalışıyor ve dolayısıyla kargoyu ben alacağım ama ne yapmam gerektiğini pek fazla bilmiyorum.

Bu arada havale ile ödemeyle aldık. Merak ettiğim şeylerden birisi de ürünü açıp kargocunun yanında tetkik etme şansım var mı. Kısaca neler yapabileceğime bir değinirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kutunun içini açıp bakabilme şansımız var mi hocam?
Elbette var hocam. Ancak yukarıda çoğu arkadaşın dediği gibi eğer beklemek istemezlerse ilk açılışı video eşliğinde yapmanız iyi olacaktır kanıt açısından. Aşağıda örnekte olan A4 sayfasının bir örneğini evde bulundurmanızda hızlı bir tetkik açısından faydası olur diye düşünüyorum.

x3.PNG

Var ama genelde beklemek istemezler veya tutanak tutma yetkim yok gibi bahaneler üretebiliyorlar.
Ben şu şekilde yapıyorum; eğer kutuda eziklik, ıslaklık, aşırı buruşma vs yoksa teslim alıyorum daha sonra evde kendim video kaydı eşliğinde kutunun her yerini göstererek kutu açılışı yapıyorum.
Gözüne aşırı bir şekilde eziklik büzüklük vs çarparsa kargocunun yanında açarsın.

Teşekkürler dostum senin çözümün en mantıklısı gibi geldi teslim alayım ben o zaman kutunun iyice yanlarına bakıp sonrada video eşliğinde açarım.
Zaten PC'ye takma gibi bir şansımda bulunmuyor ki güç kaynakları çok hassas parçalar değillerdir ben iyice kutunun yanlarına bakıo video kaydederek de ilk açılışı yaparım en mantıklısı gibi geldi bana. Tekrar teşekkürler.
Sorun olmaz gibi. Ben de alışveriş yaptım oradan defalarca sorunsuz geldi hep.

Teşekkürler bende böyle umuyorum :)
Elbette var hocam. Ancak yukarıda çoğu arkadaşın dediği gibi eğer beklemek istemezlerse ilk açılışı video eşliğinde yapmanız iyi olacaktır kanıt açısından. Aşağıda örnekte olan A4 sayfasının bir örneğini evde bulundurmanızda hızlı bir tetkik açısından faydası olur diye düşünüyorum.

Eki Görüntüle 1150002

Cevabınız için teşekkürler ben o zaman en mantıklısı bir açmayı denerim vaktim yok falan falan derse kutunun iyice sağına soluna bakıp ezik büzük olmaması dahlinde alırım ilk açılışı da video eşliğinde yaparım şimdilik böyle düşünüyorum.

Eki Görüntüle 1150002

Kankam çözüm olarak ilk seni seçmiştim ama ilk başta senden görmediğim için bu öneriyi değiştim yanlış anlaşılmasın yardımların için çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
@Syremix var ama beklemezler ben evde rahat rahat video çekip açıyorum barkodu da göstererek 1 kere sıkıntı yaşamadım kargocuyuda bekletmeye gerek yok bence kolayı varken.

Bana da en mantıklısı bu gibi geldi kutuda herhangi bir ezik büzük görmessem alıp video eşliğinde açacağım cevaplarınız için teşekkür ederim.
Var ama genelde beklemek istemezler veya tutanak tutma yetkim yok gibi bahaneler üretebiliyorlar.
Ben şu şekilde yapıyorum; eğer kutuda eziklik, ıslaklık, aşırı buruşma vs yoksa teslim alıyorum daha sonra evde kendim video kaydı eşliğinde kutunun her yerini göstererek kutu açılışı yapıyorum.
Gözüne aşırı bir şekilde eziklik büzüklük vs çarparsa kargocunun yanında açarsın.

Dostum son bir şey sormak istiyorumda böyle kargoyu açacağım zaman malum video kaydı almaya karar verdim ama ben daha önce hiç böyle bir kayıt almadığım için dikkat etmem gerekken hususlar nelerdir acaba veya bu işin nasıl yapıldığıyla ilgili örnek tarzı bir video var mıdır son olarak beni bu konudada aydınlatırsan çok sevinirim.

Son düzenleme:
Bana da en mantıklısı bu gibi geldi kutuda herhangi bir ezik büzük görmessem alıp video eşliğinde açacağım cevaplarınız için teşekkür ederim.

Dostum son bir şey sormak istiyorumda böyle kargoyu açacağım zaman malum video kaydı almaya karar verdim ama ben daha önce hiç böyle bir kayıt almadığım için dikkat etmem gerekken hususlar nelerdir acaba veya bu işin nasıl yapıldığıyla ilgili örnek tarzı bir video var mıdır son olarak beni bu konudada aydınlatırsan çok sevinirim.

Örnek olarak kutu açılım videoları gibi olmana gerek yok sabit kesin ol barkodu göster pakedi yumuşakça salla açılmadığını belli et bıçağın pakedi kesişini görsün kamera sonra ürünü çıkar incele tamamen bir sıkıntı yoksa kapat kaydı.
Kurulum kaydı alman eksik parçada çok işine yarar daha geçen başıma geldi cam balkon fitili 2 parça eksik çıktı kurulum kaydını atınca tamam deyip yolladı adamlar.

Kamerayı bir yere sabitle, direkt ürüne doğru baksın. Kameraya kutunun her tarafını göster açılmadığını kanıtlamak için. Bantları, etiketleri falan göster. Sonra al eline bıçağı, bantlarını sök. Ürünü kutudan çıkar. Ürünün varsa jelatinini, güvenlik bantlarını göster açılmış mı yırtık mı vs diye. Orada da sorun yoksa ürünün kutusunu da aç. İçeriklerini tek tek kameraya gösterip kenara koy. Asıl ürünü kontrol et kırığı vs var mı diye. Onda da sorun yoksa ve gösterecek bir şey kalmadıysa kaydı kapat. Ürünün ve kutunun üzerinde barkod etiket vs varsa onları da çek.

Örnek olarak kutu açılım videoları gibi olmana gerek yok sabit kesin ol barkodu göster pakedi yumuşakça salla açılmadığını belli et bıçağın pakedi kesişini görsün kamera sonra ürünü çıkar incele tamamen bir sıkıntı yoksa kapat kaydı.
Kurulum kaydı alman eksik parçada çok işine yarar daha geçen başıma geldi cam balkon fitili 2 parça eksik çıktı kurulum kaydını atınca tamam deyip yolladı adamlar.

Çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz sağ olun.
Kamerayı bir yere sabitle, direkt ürüne doğru baksın. Kameraya kutunun her tarafını göster açılmadığını kanıtlamak için. Bantları, etiketleri falan göster. Sonra al eline bıçağı, bantlarını sök. Ürünü kutudan çıkar. Ürünün varsa jelatinini, güvenlik bantlarını göster açılmış mı yırtık mı vs diye. Orada da sorun yoksa ürünün kutusunu da aç. İçeriklerini tek tek kameraya gösterip kenara koy. Asıl ürünü kontrol et kırığı vs var mı diye. Onda da sorun yoksa ve gösterecek bir şey kalmadıysa kaydı kapat. Ürünün ve kutunun üzerinde barkod etiket vs varsa.

Kamerayı bir yere sabitle, direkt ürüne doğru baksın. Kameraya kutunun her tarafını göster açılmadığını kanıtlamak için. Bantları, etiketleri falan göster. Sonra al eline bıçağı, bantlarını sök. Ürünü kutudan çıkar. Ürünün varsa jelatinini, güvenlik bantlarını göster açılmış mı yırtık mı vs diye. Orada da sorun yoksa ürünün kutusunu da aç. İçeriklerini tek tek kameraya gösterip kenara koy. Asıl ürünü kontrol et kırığı vs var mı diye. Onda da sorun yoksa ve gösterecek bir şey kalmadıysa kaydı kapat. Ürünün ve kutunun üzerinde barkod etiket vs varsa onları da çek.

Yardımların için çok teşekkür ederim iyi günler dilerim :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı