Kargoda hasar varsa teslim almadan tutanak tutulmasını istemek mümkün mü?

Esunshine

Hectopat
Daha fazla  
Trendyol’dan bir beyaz eşya aldım, açıkçası fiyatı diğer satıcılara göre bir tık uygundu. Birkaç güne gelmeyince bir baktım, şehir dışından geliyormuş. Şikayetvar sitesinde “Ürün hasarlı geldi, servis ürünü açtı, hasarlı olduğunu belirtti ancak satıcı iadeyi reddediyor” gibi satıcıyla ilgili çok şikayet var. Kargoyu teslim alırken ürünün dışında hasar varsa tutanak tutmak istediğim zaman kargocu reddedebilir mi? Servisin kurması gerektiği için ürünü açamam ancak servis hasarlı olduğuna dair belge verirse iade edebilir miyim?

Kargo geldiğinde kargocuya "1dk bekler misiniz ürünü kontrol etmek istiyorum" diyebilirsiniz. Sağına soluna iyice beraber bakarsınız, bir sorun varsa tutanak tutturabilirsiniz. Kargocuya üründe kırık çıkık bir şey var mı diye sormayın çünkü hepsi yok diyor. Paketi açınca öğreniyorsunuz gerçeği.

Kargo geldiğinde kargocuya "1dk bekler misiniz ürünü kontrol etmek istiyorum" diyebilirsiniz. Sağına soluna iyice beraber bakarsınız, bir sorun varsa tutanak tutturabilirsiniz. Kargocuya üründe kırık çıkık bir şey var mı diye sormayın çünkü hepsi yok diyor. Paketi açınca öğreniyorsunuz gerçeği.

Bir keresinde bana kargocu, urunu teslim aldıktan sonra ancak hasar vs varsa iade edebilirsin deyip gitmişti demek ki onun adiliğiymiş.

Merhaba, video çekerseniz daha iyi olur. Yakın zamanda bir teknoloji mağazasından kurutucu satın aldım. Kendileri getirdi fakat ürün ambalajı çamur içindeydi. Ürünü düşürmüşler. Tüketici hakem heyetiyle sorunu çözdüm iade aldılar. Fotoğraf video kesinlikle lazım.

Trendyol’dan bir beyaz eşya aldım, açıkçası fiyatı diğer satıcılara göre bir tık uygundu. Birkaç güne gelmeyince bir baktım, şehir dışından geliyormuş. Şikayetvar sitesinde “Ürün hasarlı geldi, servis ürünü açtı, hasarlı olduğunu belirtti ancak satıcı iadeyi reddediyor” gibi satıcıyla ilgili çok şikayet var. Kargoyu teslim alırken ürünün dışında hasar varsa tutanak tutmak istediğim zaman kargocu reddedebilir mi? Servisin kurması gerektiği için ürünü açamam ancak servis hasarlı olduğuna dair belge verirse iade edebilir miyim?
Eğer kargocu tutanak tutmaya yanaşmazsa şubeye geri gönderilmesini isteyerek şubeden teslim alırken tutanak tutturabilirsin. Ayrıca şubedeki kameralar tarafından da kayıt altında tutulur.

Bu tarz ürünlerde kutuyu açmayın. Yapmanız gereken ürünün dışını inceleyip hasar var mı kontrol etmek, eğer kutuda hasar varsa zaten teslim almazsınız iadeye düşer satıcı iade almak zorunda kalır.

Eğer ürünün kutusu sağlam ve siz teslim aldınız fakat servis ürünü açtığında üründe kusur buldu, bu durumda tutanak tutulur ve satıcıya iade talebinde bulunursunuz. Eğer satıcı teslim almazsa hakkınızı tüketici hakem heyetinde aramanız gerekir.

Bütün seçenekler bunlar hocam, eğer kafanızda satıcı ile ilgili soru işareti varsa ürünü hiç teslim almadan iade edebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı