Kargoda HDD zarar görür mü?

Zaten korumalı olarak paketleniyor. Ama benden söylemesi kutular bir yere konulurken atılıyor. Kendi gözümle gördüm. En az 1.5 metre yükseklikten yere bırakıyorlar. Ama bir şey olmaz dediğim gibi paketi açarken ne kadar korumalı olduğunu anlayacaksınız.

Yanıtarlarınız için teşekkürler, zaten laptopun içinde geliyor, kutunun içerisinde süngerler var evet ama forumdaki arkadaşlar sarsılmalarda dahi bozulabilir demişti ondan korkuyordum.

Konuyu hortlatıyorum ama bilinmesi gereken bir mevzu var. HDD ler sarsıntı ile zarar görebilirler fakat en hassas noktası HDD'lerin çalıştığı ve aktif olduğu zaman darbe görmeleri. HDD içindeki diskler aktif olarak dönüyorken ve HDD'nin kafası okuma, yazma veya bekleme konumunda ufak sarsıntı ve darbeler HDD'lere kolay bir şekilde zarar verebilirler.

HDD'ler tamamen kapalı konumda çok ciddi darbe yemediği sürece bozulmaları pek ihtimalde değildir, laptop içerisinde olsalar bile. Çünkü orada da kapalı durumdadır.

Direk olarak elimden HDD sert zemine düşürmüşlüğüm bile vardır. Kısa vadede allahtan hiç bozmadım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı