İtopya'dan gelecek olan hazır sistemin kurulumu nasıl yapılır?

TheHighFive

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

İki gün önce, uzun araştırmalarım sonucunda Dark 9060XT sistemini sadece oyun oynamak amacıyla İtopya'dan satın aldım. Sistemi 32 GB RAM ile yükselttim ve klavye, mouse, monitör seti gibi tüm çevre birimlerini de edindim.

Hayatımda ilk kez internet üzerinden bu kadar yüksek bir fiyata sistem aldığım için bazı endişelerim var. İtopya'yı piyasada uzun zamandır bilinen ve güvenilir bir marka olduğu için tercih ettim.

Asıl sorunum şu: Bende kaygı ve paranoya teşhisi bulunuyor ve bu durum hayatımı zorlaştırıyor. Doktorumun tavsiyesi üzerine, biraz kafa dağıtmak amacıyla bu sistemi aldım. Ancak donanım bilgimin hiç olmaması beni yoruyor.

Sistemi montajlı sipariş ettim. Firmaların işlerini düzgün yapıp yapmayacağı, örneğin RAM'deki EXPO ayarını açıp açmayacakları veya düzgünce test edip etmeyecekleri konusunda büyük korkular yaşıyorum.

Ayrıca ekran kartımın sökülü geleceğini öğrendim. Bunu benim nasıl takacağım konusunda da endişeliyim. İtopya hakkında şikayetler görüyorum, ki büyük bir firmada şikayetlerin olması doğaldır; ancak genel anlamda sizce benim için bir sorun çıkar mı?

Tek istediğim, sistemi çalıştırıp oyun oynamak. Ne yazılımsal ne de donanımsal bir problem olsun istemiyorum. Tekrar kargolama gibi süreçler, hastalığımdan ötürü beynimi adeta cehenneme çevirir.

İyi akşamlar,
Darboğaz olmayacaktır. Ryzen 5 7500F güçlü bir işlemcidir. 1080p çözünürlükte darboğaz hiç yaşanmaz ya da bazı durumlarda minimal bir darboğaz olabilir ama bu fark edilmez.
2K monitör almak zorunda değilsiniz. RX 9060 XT için 2K monitörün önerilme sebebi, bu ekran kartının 2K oyun performansının oldukça iyi olmasıdır. 1080p ile 2K (1440p) arasındaki fark, neredeyse iki kat daha fazla piksel bulunmasıdır. Yani ekran kartına binen yük 2K çözünürlükte yaklaşık iki kat artar. RX 9060 XT ise bunu rahatlıkla kaldırabilecek bir ekran kartıdır.
Bu yüzden 2K monitör almanız, elinizdeki donanımdan daha verimli yararlanmanızı sağlar. 2K çözünürlük, çok daha iyi görsel kalite anlamına gelir. 1080p ile 1440p arasında gözle rahatlıkla fark edilebilen bir kalite farkı vardır.
Ancak bu bir tercih meselesidir. Hikayeli oyunlara odaklı biri, daha yüksek görsel kalite istiyorsa 2K tercih etmesi daha iyidir. Fakat Valorant, CS2 gibi e-spor tarzı oyunlarla ilgileniyorsa 1080p çözünürlük fazlasıyla yeterlidir.

Zaten her iki durumda da Ryzen 5 7500F güçlü bir işlemcidir ve darboğaz oluşturmaz.

İyi akşamlar,
Darboğaz olmayacaktır. Ryzen 5 7500F güçlü bir işlemcidir. 1080p çözünürlükte darboğaz hiç yaşanmaz ya da bazı durumlarda minimal bir darboğaz olabilir ama bu fark edilmez.
2K monitör almak zorunda değilsiniz. RX 9060 XT için 2K monitörün önerilme sebebi, bu ekran kartının 2K oyun performansının oldukça iyi olmasıdır. 1080p ile 2K (1440p) arasındaki fark, neredeyse iki kat daha fazla piksel bulunmasıdır. Yani ekran kartına binen yük 2K çözünürlükte yaklaşık iki kat artar. RX 9060 XT ise bunu rahatlıkla kaldırabilecek bir ekran kartıdır.
Bu yüzden 2K monitör almanız, elinizdeki donanımdan daha verimli yararlanmanızı sağlar. 2K çözünürlük, çok daha iyi görsel kalite anlamına gelir. 1080p ile 1440p arasında gözle rahatlıkla fark edilebilen bir kalite farkı vardır.
Ancak bu bir tercih meselesidir. Hikayeli oyunlara odaklı biri, daha yüksek görsel kalite istiyorsa 2K tercih etmesi daha iyidir. Fakat Valorant, CS2 gibi e-spor tarzı oyunlarla ilgileniyorsa 1080p çözünürlük fazlasıyla yeterlidir.

Zaten her iki durumda da Ryzen 5 7500F güçlü bir işlemcidir ve darboğaz oluşturmaz.

Bende hikayesi oynayacağım da işte bilemeyip 1080p aldım şimdi bunu gelse iade etsem yenisini alsam 2K monitör olarak bana 2-3 hafta bilgisayar kullandırtmayacak sizce ne yapsam 1080: De çok mu kötü gözükür çünkü AAA oyunları oynayacağım sadece e-spor oyunlarıyla hiç aram yok 1080p de en yüksek ayarlarda iyi değil midir?

1080p’den devam edebilirsiniz. Zaten oyunları ultra ayarlarda oynarsanız, grafik olarak yine güzel bir görüntü alırsınız. 2-3 hafta beklemeye değer mi, değmeyebilir. İleride 2K monitör alıp mevcut 1080p monitörünüzü ikinci ekran olarak kullanabilirsiniz. 2K ile 1080p arasında fark olsa da, çağ atlatacak bir fark değildir. 1080p ile de görsel olarak AAA oyunlarda her türlü grafik şöleni yaşayabilirsiniz.

1080p’den devam edebilirsiniz. Zaten oyunları ultra ayarlarda oynarsanız, grafik olarak yine güzel bir görüntü alırsınız. 2-3 hafta beklemeye değer mi, değmeyebilir. İleride 2K monitör alıp mevcut 1080p monitörünüzü ikinci ekran olarak kullanabilirsiniz. 2K ile 1080p arasında fark olsa da, çağ atlatacak bir fark değildir. 1080p ile de görsel olarak AAA oyunlarda her türlü grafik şöleni yaşayabilirsiniz.
Hocam çok teşekkür ederim

Rica ederim, ne demek. 😊

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı