Karın kası nasıl yapılır?

Ben crossfit yapıyordum hocam, normal wod sonunda Core bölgesi çalıştırıyoruz örnek olarak 50 russian twist 40 mountain climbers 30 bicycle crunches 20 situps 2 rounds olacak şekilde gibi gibi türlü listeler vardı, 5 ayda 120 kilo girdim 85 kilo çıktım 4 adet te baklavayı çıkardım ama biraz tehlikeli bir spor dalı dikkat etmek ge.

Ben crossfit yapıyordum hocam, normal wod sonunda Core bölgesi çalıştırıyoruz örnek olarak 50 russian twist 40 mountain climbers 30 bicycle crunches 20 situps 2 rounds olacak şekilde gibi gibi türlü listeler vardı, 5 ayda 120 kilo girdim 85 kilo çıktım 4 adet te baklavayı çıkardım ama biraz tehlikeli bir spor dalı dikkat etmek gerekiyor.

Ben 1 hareket 4 set yapıyorum haftada 5 kez bence işe yarar.

Merhaba. Karın çalışmaya başladım. 3 gün gidip 1 gün off veriyorum. 3 günde karın çalışam sorun olur mu? Arada da 1 gün dinlendirip tekrar 3 gün.
Üç gün karın kası çalışmaya gerek yok aslında bir antrenmana ne kadar hacim sığdırdığına bağlı. En iyisi bence haftada 2 kere ve antrenmanlar arasında 2 gün olacak şekildedir ki kaslar kendilerini tamir edecek zamanı bulsun.

Yapmanın kendine öz bir yolu yok. Diğer kas gruplarını nasıl çalıştırıyorsan o şekilde çalıştır. Örnek olarak 2 hareket seç biri alt biri üst karın için her hareketi 3 set yap tükenişe yakın git bu kadar. Gereksiz fazla hareket yapmaya gerek yok ayrıca internette olan saçma sapan 10dk karın kası antrenmanlarına kulak asmayın bunlar tamamen vakit kaybıdır, ayrıca tekrar sayısı çok yüksek olan hareketleri de yapmayın büyük zaman kaybı. Hareket diğer kas gruplarını çalıştırdığımız gibi zor olmalı ve zamanla arttırmalıyız.

Şu konuda da sizi uyarmak istiyorum ki, karın kasım gözüksün diye çok düşük yağ oranlarına inmeyin bu çok sağlıksızdır ve hormonlarınızı yani dolaylı yoldan hayat kalitenizi çok kötü etkiler. Birisinin karın kası iyi gelişmişse isterse %15-20 yağ oranında olsun gene belirgin oluyor. Çok düşmeye gerek yok.

Merhaba. Karın çalışmaya başladım. 3 gün gidip 1 gün off veriyorum. 3 günde karın çalışam sorun olur mu? Arada da 1 gün dinlendirip tekrar 3 gün.
Karın kasını evde yapabilirsin.Ama yağ oranını düşürmen lazım ve bunun için sabah aç karna 25 30 dakika her gün kardiyo yapman lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı