Hayata tutunacak bir dalı kalmamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar liseyi bırakacak olmamın nedenleri elimde olan şeyler değil.Derdimi dinlemek isteyen arkadaşlar eyvallah ama burada anlayabileceğim şeyler değil.Üstü kapalı kalsın.Gerçekten tavsiyeleri ve tecrübeleri olanlar yardımcı olursa sevinirim.Buralardayım.

Yalnız olmadığını hissettirmek için yazıyorum benimde hayatım boyunca duygusal anlamda tutunabileceğim hiçbir şey olmadı ne annem den ne babamdan sevgi gördüm bende.Narsistik istismarın olduğu bir evde büyüdüm özellikle annem tarafından.Benden 8 yaş büyük bir ablam vardı o da beterdi.Annemden gördüğü herşeyi bana yapardı aynı şekilde ama benim durumumda bile bir çıkış yolu var bunu içimde hissetmiyorum ama söylüyorlar umut olduğunu çocukluğunda sevgi görmemiş olmanın narsist aile içinde büyüyüp bu kadar yıpranmış olmanın bile.Senin ailen nasıl bilmiyorum ama karşılıksız sevgi ve saygı aidiyet kökleşmemiş olsa bile anne den dolayı bunları yeniden öğrenebilirsin.İnsan olmayı kabul edebilirsin sadece yardım alabileceğin yeri bulman lazım.

Arkadaşlar lise son öğrencisiyim. Liseyi bazı sebeplerden dolayı bitiremeyeceğim. Bunlar hani ergen kafasıyla alınmış kararlar değil elimde olmadan gelişen geçerli sebepler. Mart ayının sonlarında okulu bırakmam gerekiyor. Hayatım boyunca bana değer veren insan hiç olmadı. Anne baba sevgisi ilgisi görmedim. (Para dışında)
Beni seven bana sarılan düştüğümde kaldıran olmadı pek. Hayatımda beni ayakta tutan tek inancım hayallerim oldu. Artık onları da gerçekleştiremeyeceğim. Yaşama sebebim kalmadı artık. İntihar etmek ayrı bir saçmalık benim için fakat artık ne için yaşayacağımı bilemiyorum. Ne yapacağımı da bilemiyorum. Lütfen kırmadan dökmeden tavsiyelerinizi söyleyin çok ihtiyacım var.
Güzel kardeşim şu hayatta tutunacak bir dalın olmadığını senin adına düşünmüyorum. Maalesef hayat bazılarının önüne altın tepside sunulduğu gibi sunulmuyor bizlere fakat senin gibide enseyi karartmamak lazım. Kaldıkı söylemlerinden Anne ve Babanın hayatta olduğunu anlıyorum. Her şey bir yana Yapacak hiç birşeyin yoksa Rabbine sığın. Karanlık gecede kara taşın üzerindeki kara karıncayı gören rabbim emin ol senden de haberdardır. Sen sebat et. Dünya üzerinde doğuştan kimse olmayan insanlar var. Seni kırmak istemiyorum herkezin derdi kendine büyük gelirmiş. O nedenle sebaat et Rabbine yönel o zaman bi yaşama amacı bulursun. Dünya zaten sınav yeri be kardeşim. Zengini de fakiri de amacı olanı da olmayanın da sonunda gittiği yer belli. 3 Günlük dünya biraz olumlu bak hayata.

Arkadaşlar liseyi bırakacak olmamın nedenleri elimde olan şeyler değil.Derdimi dinlemek isteyen arkadaşlar eyvallah ama burada anlayabileceğim şeyler değil.Üstü kapalı kalsın.Gerçekten tavsiyeleri ve tecrübeleri olanlar yardımcı olursa sevinirim.Buralardayım.
Durumun iç sebeplerini tabi ki sen daha iyi bilirsin o yüzdendir ki öncelikle kısa vadede ilerleyebilecek yeni yollar ara ve umudunu hiç bir şekilde tüketme. (Evet her zaman aynı pozitif açıda olamayabilsen de kendine inan) ve bu günlerdeki sıkıntılarının geçici olduğunu hiçbir zaman unutma. İleri ki süreçlerde bu zamanlarına gülüp geçeceksin çünkü ama unutmayacaklarında olacaktır. Bu sebeple kendine inan ve senin için değerli olacak şeyler için uğraş, en azından hiçbir şey yapamıyorsan inancını yitime asla. Ve bazen kafanı toparlamak için yapabileceğin ufak çaplı seni oyalayacak meşgul edecek işlere yönelebilirsin. Müzik dinle, bir şeyler oku dergi, kitap gibi ( kesinlikle gazeteler hariç 🙂, birde tv izlemeni önermem). Temiz hava al dışarıyı izle insanları gözlemle. Kendinde bu süreyi atlatabileceğini sende biliyorsun ve bunu kendinde az hasarlı atlatmaya bakmalısın. Hiç bir şey için canını sıkma güzel kardeşim. Kendin bir şekilde yolunu bulacaksın keza.

Son düzenleme:
Nasıl toparladın mesela? Bizimle de paylaş, belki daha kötü durumda olan birisi gelir okur da bir nebze iyi düşünür. Zira bu aralar benim de kafam gidip geliyor.
Yakın zamanda ayrı bir konu açıp güzel bir yazı paylaşacağım kardeşim.

Benim de kalmadı hayatta tutunacak bir dalım hayat artık boş geliyor bütün hayatım şaçmalıktan ibaretti artık umudum kalmadı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı