Karışık bir hayata sahip bir liseli için öneriler

Sen beni anlamadım ben erzincanlıyım ve Konya'da yaşıyorum sadece Almanya'da doğan bir Türk gibi Suriye'de doğan bir türküm.

Tüm konuyu oku lütfen.

Son düzenleme:
Merhaba, ben Muhmmet Elarif. Evet bu Pazartesi liseye geçtim ve bir öneri istiyorum. Şimdi ana babam Suriye'de doğmuş 20-30 yaşlarına kadar orada yaşamış orayı benimsemiş ve aslında Türk olan kişilikler. Sadece onlar değil tüm akrabalarım. Ben buraya 2-3 yaşlarında geldim Suriye'den. Ailem akrabalarım ve soyadım vs. yüzünden dışlanıyorum gibime geliyor lisede tanıtırken Erzincanlıyım deyince herkes yalancıya bak gibisinden bir bakış atıyor. Ne yapabilirim?
Hocam ırkıçılık durdurulamaz maalesef. Bunu kabullenerek okulunuza gidip, hayatınızı yaşayacaksınız. Şu son 8 aydır belki daha fazladır mülteci konusu heryerde acılıyor ve millette dogal olarak bıktı pek kusura bakmayın hocam ama dedigim gibi pek birsey yapılamaz. Ayrıca yalanda söylemeyin bu sizi daha kötü bir duruma ve insanlarin size olan ırkcı yaklaşımı daha da körüklenebilir

Ayrıca suriyede savaşlar biteli yıllar oldu. Hem oradada okullar var en azından oraya giderseniz ırkçılık sorununu cözmuş olursunuz

Hocam ırkıçılık durdurulamaz maalesef. Bunu kabullenerek okulunuza gidip, hayatınızı yaşayacaksınız. Şu son 8 aydır belki daha fazladır mülteci konusu her yerde acılıyor ve millette dogal olarak bıktı pek kusura bakmayın hocam ama dedigim gibi pek bir şey yapılamaz. Ayrıca yalanda söylemeyin bu sizi daha kötü bir duruma ve insanlarin size olan ırkcı yaklaşımı daha da körüklenebilir.

Ayrıca Suriye'de savaşlar biteli yıllar oldu. Hem orada da okullar var en azından oraya giderseniz ırkçılık sorununu cözmuş olursunuz.

Peki ya uyum. Hiç yaşamak istediğiniz yerden koparıp kendinizi farklı bir yerde bulmayı hayal edebiliyor musun?

Hocam ırkıçılık durdurulamaz maalesef. Bunu kabullenerek okulunuza gidip, hayatınızı yaşayacaksınız. Şu son 8 aydır belki daha fazladır mülteci konusu heryerde acılıyor ve millette dogal olarak bıktı pek kusura bakmayın hocam ama dedigim gibi pek birsey yapılamaz. Ayrıca yalanda söylemeyin bu sizi daha kötü bir duruma ve insanlarin size olan ırkcı yaklaşımı daha da körüklenebilir

Ayrıca suriyede savaşlar biteli yıllar oldu. Hem oradada okullar var en azından oraya giderseniz ırkçılık sorununu cözmuş olursunuz
Ama abi bak ben TÜRKÜM gerçek bir türk bunu anlamıyosunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu sahibinin ne dediğini anlamayan çok kişi var. Kendisi ve ailesi Türk ama ailesi uzun süre Suriye'de yaşadığı için oraya alışmışlar ve büyük ihtimalle soyadlarını değiştirmişler. Çocuklarının ismini de orada yaşayan insanlara benzer koymuşlar. Yani kendisi bir Türk ama Suriye'de yaşıyor. Almanya'da yaşayan türkler gibi. Bunu nasıl anlayamıyorsunuz acaba hocalarım?

Konu sahibinin ne dediğini anlamayan çok kişi var. Kendisi ve ailesi Türk ama ailesi uzun süre Suriye'de yaşadığı için oraya alışmışlar ve büyük ihtimalle soyadlarını değiştirmişler. Çocuklarının ismini de orada yaşayan insanlara benzer koymuşlar. Yani kendisi bir Türk ama Suriye'de yaşıyor. Almanya'da yaşayan türkler gibi. Bunu nasıl anlayamıyorsunuz acaba hocalarım?

Ailesi Suriye'de doğmuş.
Konu sahibi 2 3 yaşındayken TR'ye gelmişler.
Bu adam Erzincanlı mı şimdi?

Merhaba, ben Muhmmet Elarif. Evet bu Pazartesi liseye geçtim ve bir öneri istiyorum. Şimdi ana babam Suriye'de doğmuş 20-30 yaşlarına kadar orada yaşamış orayı benimsemiş ve aslında Türk olan kişilikler. Sadece onlar değil tüm akrabalarım. Ben buraya 2-3 yaşlarında geldim Suriye'den. Ailem akrabalarım ve soyadım vs. yüzünden dışlanıyorum gibime geliyor lisede tanıtırken Erzincanlıyım deyince herkes yalancıya bak gibisinden bir bakış atıyor. Ne yapabilirim?

Ülkene dönmeyi deneyebilirsin ailenle konuşup.

Ailesi Suriye'de doğmuş.
Konu sahibi 2 3 yaşındayken TR'ye gelmişler.
Bu adam Erzincanlı mı şimdi?

Annesi ve babası Suriye'de doğmuş. Büyük ihtimalle konu sahibinin dediğine göre ikisi de Türk. Dedesi ya da büyük dedesi de büyük ihtimalle Erzincanlı ama Suriye'de yaşamaya karar vermiş. Anne ve babası 20-30 yıl orada yaşamış. Yani Suriye'de doğan Türk bir ailenin çocukları.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı