Karpal tünel sendromu

Sorun bitmiyorrr

Hectopat
Katılım
22 Mayıs 2020
Mesajlar
1.013
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
2 Ay önce karpal tunel oldum, hastaneye gidemedim virus var diye. Agir kaldirdiktan sonra 1 parmakta uyusma oluyor 30dk sonra geçiyor. PC oynamayi kestim, telefonu da az oynuyorum eskisine gore, çok iyi elim bunu devam etirirsem geçer mi sizce? Hastaneye gitmeye korkuyorum virus yüzünden.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, geçmiş olsun. Bu hastalığı bir tanıdığımızdan öğrenmiştim eskiden o zaman araştırmıştım. Öncelikle hastaneye giderek EMG çekildiniz mi? Teşhis konuldu mu yani? Ağır kaldırdıktan sonra derken spor mu yapıyorsunuz?

Ayrıca elinin rahatlamasını istiyorsan bilek kaslarını güçlendirmen gerekiyor Youtube da videolar mevcut. En önemlisi uygun mouse ve mouse pad almanı öneririm çok işe yaradığını okumuştum.
 
Merhaba, geçmiş olsun. Bu hastalığı bir tanıdığımızdan öğrenmiştim eskiden o zaman araştırmıştım. Öncelikle hastaneye giderek emg çekildiniz mi? Teşhis konuldu mu yani? Ağır kaldırdıktan sonra derken spor mu yapıyorsunuz?

Ayrıca elinin rahatlamasını istiyorsan bilek kaslarını güçlendirmen gerekiyor YouTube'da videolar mevcut. En önemlisi uygun mouse ve mousepad almanı öneririm çok işe yaradığını okumuştum.

Hastaneye gitmedim arastirma yaptim interneten spor yapmiyorum bilemiyorum o kadar PC'de vakit geçirmezdim maks 1 saat virus basladiginda 4 ay disari cikmadim ve hiç iş de yapmadim hep yattim bilek kaslarim zayiflamis olabilir mi?
 
Seneler önce garson olarak çalışırken benim de başıma geldi. Bazı el egzersiz hareketleri var. İnternette bulabilirsiniz. Bunları bir süre denedim ve kendiliğinden geçti. Tabi bu rahatsızlığın dereceleri de var. İleri düzeyde ameliyat dahi edildiği oluyor. Dikkat edin. Uzanarak telefon oynamayın. Elinizi rahat ve serbest tutmaya özen gösterin.
 

Geri
Yukarı