Kartını kardeşine kullandırtan çocuğa verilen 1250 TL cezaya yapılan yorumlar

Lorienthe

Centipat
Daha fazla  
Az önce bir konu gördüm Google anasayfama düşmüş. Çocuğun biri kartını kardeşine kullandırmış diye güvenlik görevlisi 1250TL ceza kesmiş ve çocuk da haklı olarak isyan etmiş. Konu yorumları maşallah güvenlik görevlisinin elini öpenler cezayı methedenler. Biriniz de çıkıp demiyorsunuz ki yahu bu ceza mantıklı mı, bu kadar ödenir mi bunun için. Para kolay kazanılan bir şey mi zannediyorsunuz siz? Zaten tomarla vergi veriyoruz, ekonomi ortada, adamın dert yakındığı şey cezanın gereksiz olması çünkü kartı öz kardeşine vermiş, yabancıya değil. Zaten bunun cezası olduğunu biliyoruz. Adamın yakındığı konu gereksiz olması. Siz de atlayın üstüne zaten hepiniz başsavcısınız. Hakaret kullanmadan kendimi bu kadar ifade edebildim idare edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hakaret kullanmadan kendimi bu kadar ifade edebildim, idare edin.

Zaten siz ve sizin gibilerin hakaret kullanmadan kendisini bu kadar ifade edebilmesi büyük başarıdır. Kartlar kişiseldir ve sadece kişiye özeldir. Karta abonman el kart yapayım ve zaten öz kardeşim diye o kartı kardeşime vereyim, para ödemeden sürekli binip dursun. Sizce mantıklı mı bu? Tabii ki de değil. Güvenlik görevlisinin yazdığı ceza da doğrudur. Kartınızı kendiniz kullanın, başkasına kullandırmayın ve o konu yorumlarında konu sahibi de kartının abonman el kart olduğunu da belirtti ve haklısınız, bu kadar ceza olmamalı. Caydırıcı olması açısından ceza en az 5-10 bin TL olmalı ki herkes kendi kartını kullanmalı. Karta abonman yapıp sonra kardeşine veriyor ve gelip burada konusunu açıyor. Öyle dünya yok!

Biz ve biz gibiler? Halkız oğlum halk.

Çocuk neden kardeşinin kartını kullaniyor? Neden kullanma ihtiyacı hissediyor yani? 3-5 TL'nin hesabını neden yapıyor? Bunlari bir soralım kendimize.

Ha ondan sonra baktınız bir cevap yok, ben vereyim: Parası yok. Şaşırtıcı cevap oldu sanırım. Ekonomimiz bir tık birilerinin elinde ya, o yüzdendir herhalde. Bilemedim.

Keşke bu tip meseleleri konuşmadığımız bir Türkiye'de yasayabilseydik ama olmuyor. Halka kin kusmak yerine her zaman suçlunun bizi yönetenler oldugunu söylerim, yine benzer bir konu olmuş.

Çok mantıklı, görevlinin ellerine sağlık, umarım yakında cezaları beşe katlarlar da bunların cebi iyice bir yanar.

@Lorienthe halkız, aksini söyleyen yok. Halkız diye kural ihlali yapmaya da hakkımız yok. Herkes kurallara nasıl uyuyorsa biz de kurallara uymak mecburiyetindeyiz. Ayrıca yazdığımın üzerine bu mesajı yazmanız da bayağı ironik olmuş Karşınızda hiç tanımadığınız birisine oğlum diye hitap edemezsiniz. Birileriyle nasıl konuşulacağını öğrenin.

Adam zaten önceki konuyu okumamış bile, gelmiş balık gibi burada millete laf yetiştirmeye atlamış. Bir de hakaret etmeden bu kadar söyleyebiliyorum diye artistlik yapıyor.

O konuda insanların o kadar tepki göstermesinin sebebi adamın durumu buraya haksız olmasına rağmen destek isteyerek yazması ve insanlar ona haksız olduğunu söyleyince çıldırıp saygısızlık yapmaya başlamasıydı. Baktık adamın kafası insan gibi konuşmayı basmıyor biz de sertçe ifade etmeye başlamıştık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…