Kartını kardeşine kullandırtan çocuğa verilen 1250 TL cezaya yapılan yorumlar

Adam zaten önceki konuyu okumamış bile, gelmiş balık gibi burada millete laf yetiştirmeye atlamış. Bir de hakaret etmeden bu kadar söyleyebiliyorum diye artistlik yapıyor.

O konuda insanların o kadar tepki göstermesinin sebebi adamın durumu buraya haksız olmasına rağmen destek isteyerek yazması ve insanlar ona haksız olduğunu söyleyince çıldırıp saygısızlık yapmaya başlamasıydı. Baktık adamın kafası insan gibi konuşmayı basmıyor biz de sertçe ifade etmeye başlamıştık.

Vallaha okuyorken o yazıları ben kafayı yedim. Acaba nasıl yazmış aklım almadı.

Bence hakareti marifet gibi görüp "Hakaret etmeden bu kadar anlatabiliyorum" diyen birinin çokta umursanmaması lazım.

Öte yandan ülkemin insanının işini yapana da kızması, işini yapmayana da kızması komik ve ikiyüzlü bir olay. Ceza kesene de laf geliyor, görmezden gelene de laf geliyor.

@490836 o konuyu hatırlıyorum ve konu sahibi arkadaş, kartının abonman olduğunu belirtmişti. Kardeşi, para ödemeden bedava toplu taşımaya binmiş olacaktı, buna sesini çıkarmıyor da bizim eleştirmemize sesini çıkarıyor 🤣 🤣

Fazla gerginsiniz. Ufak tefek meseleler yüzünden bu kadar gerilip insanların üzerine gitmeye ve kalp kırmaya gerek yok. O konudaki yorumları da okudum. Olay hassasiyetten çıkmış, resmen zorbalık yapmışsınız. Sizler gibi aklı başında insanların empatiden yoksun tavırlar sergilemesi hoş değil. Onlar çocuk, sizler yetişkin insanlarsınız. Olgun davranıp tolerans göstermek göreviniz.

Ayrıca haksız olması sizlerin onu desteklememesi gerektiği anlamına gelmiyor. Zor durumda kalmışlar yapmışlar. Siz de aynısını yapardınız. O çocukların yerinde olsanız, aranızdan kimsenin "olsun abi sen git. Ben senin kartını kullanamam, bu ahlaksızlığı yapamam, eve yürüyerek gelirim" diyeceğini sanmıyorum.

Bu forumda çok fazla asosyal ve yalnız çocuk var. Paylaşabilecekleri başka mecra bulunmadığından değil, sizleri sevip saydıklarından dolayı burada paylaşıyorlar. Abileri olarak saygısızlıklara da sinirlenenlere de yapıcı yaklaşıp güzel örnek olmalısınız. Bu mentalite ile hassasiyet aşılamaya çalışırken, hassasiyet göstermeniz gereken sayısız durumu ihlal ediyorsunuz. İyi geceler diliyorum.

Fazla gerginsiniz. Ufak tefek meseleler yüzünden bu kadar gerilip insanların üzerine gitmeye ve kalp kırmaya gerek yok. O konudaki yorumları da okudum. Olay hassasiyetten çıkmış, resmen zorbalık yapmışsınız. Sizler gibi aklı başında insanların empatiden yoksun tavırlar sergilemesi hoş değil. Onlar çocuk, sizler yetişkin insanlarsınız. Olgun davranıp tolerans göstermek göreviniz.

Ayrıca haksız olması sizlerin onu desteklememesi gerektiği anlamına gelmiyor. Zor durumda kalmışlar yapmışlar. Siz de aynısını yapardınız. O çocukların yerinde olsanız, aranızdan kimsenin "olsun abi sen git. Ben senin kartını kullanamam, bu ahlaksızlığı yapamam, eve yürüyerek gelirim" diyeceğini sanmıyorum.

Bu forumda çok fazla asosyal ve yalnız çocuk var. Paylaşabilecekleri başka mecra bulunmadığından değil, sizleri sevip saydıklarından dolayı burada paylaşıyorlar. Abileri olarak saygısızlıklara da sinirlenenlere de yapıcı yaklaşıp güzel örnek olmalısınız. Bu mentalite ile hassasiyet aşılamaya çalışırken, hassasiyet göstermeniz gereken sayısız durumu ihlal ediyorsunuz. İyi geceler diliyorum.

Haklı.

Ayrıca haksız olması sizlerin onu desteklememesi gerektiği anlamına gelmiyor.
Burası Reddit'teki r/aita tarzı haksız insanların birbirlerinin sırtını sıvazlayarak kendilerini daha iyi hissetmeleri için oluşturulmuş bir güvenli bölge değil. Biz burada haksız adamı desteklemeyiz.

Mesele başkasının kartını kullanmanın büyük bir ahlaksızlık olması değil. Ben de o durumda kalsam yapardım. Aradaki fark şu ki, ben bunu yaparken yakalansaydım "görevli nasıl olur da görevini yapar" diye kudurmazdım. Şansım yokmuş der işime bakardım.

Çocuk kendisini kuralları çiğnerken yakalayan görevliye kızıyor, şikayet edeceğim diyor. İnsanlar burada haksız olduğunu belirtince sinirlenip etrafa çatmaya başlayacaksa böyle abuk sabuk konular açmasın.

Ha şunu da belirtmek istiyorum; buraya kimse çoluk çocukla uğraşıp onların saygısızlıklarını hoşgörüyle karşılamaya gelmiyor. Kreş öğretmeni değiliz biz. Efendi gibi forumda bilgi öğrenmeye, seviyeli bir şekilde tartışmaya, soru sormaya geliyoruz.

Son düzenleme:
Burası Reddit'teki r/aita tarzı haksız insanların birbirlerinin sırtını sıvazlayarak kendilerini daha iyi hissetmeleri için oluşturulmuş bir güvenli bölge değil. Biz burada haksız adamı desteklemeyiz.

Mesele başkasının kartını kullanmanın büyük bir ahlaksızlık olması değil. Ben de o durumda kalsam yapardım. Aradaki fark şu ki, ben bunu yaparken yakalansaydım "görevli nasıl olur da görevini yapar" diye kudurmazdım. Şansım yokmuş der işime bakardım.

Çocuk kendisini kuralları çiğnerken yakalayan görevliye kızıyor, şikayet edeceğim diyor. İnsanlar burada haksız olduğunu belirtince sinirlenip etrafa çatmaya başlayacaksa böyle abuk sabuk konular açmasın.

Ha şunu da belirtmek istiyorum; buraya kimse çoluk çocukla uğraşıp onların saygısızlıklarını hoşgörüyle karşılamaya gelmiyor. Kreş öğretmeni değiliz biz. Efendi gibi forumda bilgi öğrenmeye, seviyeli bir şekilde tartışmaya, soru sormaya geliyoruz.

Kendinizle çelişiyorsunuz hocam. Söylediklerinize göre ve forumu kullanma amacınıza göre, konuyu yorum yaptıktan sonra bırakabilirdiniz fakat ilgilenmeyi seçmişsiniz. Kreş öğretmeni olmadığınızı iddia etmişsiniz fakat o çocuğa bunu algılayabilmesi için epey dil döküp polemiğe girmişsiniz.

Ergenlik çağında, olgunluktan uzak, saygı kavramını tam olarak algılayamayan veya farklı saygı kavramı bulunan ortamda yetişmiş bir çocukla, sizinle aynı olguya sahip olmadığını bile bile tartışmaya girip zorbalık yapmak sizi haksız duruma düşürür.

Ayrıca burası Konu Dışı bölümü. Yani forumun geri kalanından bağımsız olduğu için yine haksız duruma düşüyorsunuz. Bu bölümde insanlar her konuyu konuşup derdini paylaşıyor. Birbirlerine destek olup aşılamak istediğiniz hassasiyete ve sizlerden örnek aldıkları olgunluğa erişiyorlar.

Aşırı takıntılı ve hararetli biri olduğunuzu görüyorum. Siz de derdinizi ve sorunlarınızı paylaşabilirsiniz. Kendinize iyi davranın hocam. Bir ihtiyacınız olursa diğerlerini bilmem fakat ben maddi manevi elimden geldiğince destek olurum :)

Yani öğrenciye ciddi bir yanlışlık yapmadığı sürece böyle para cezaları verilmesine ben de karşıyım. Garip bir örnek olacak ama sinek öldürenle, köpeği öldüren hayvan hakları konusunda aynı cezayı almaz değil mi?

Kendinizle çelişiyorsunuz hocam. Söylediklerinize göre ve forumu kullanma amacınıza göre, konuyu yorum yaptıktan sonra bırakabilirdiniz fakat ilgilenmeyi seçmişsiniz. Kreş öğretmeni olmadığınızı iddia etmişsiniz fakat o çocuğa bunu algılayabilmesi için epey dil döküp polemiğe girmişsiniz.
Konuyla bu kadar alakadar olmamın tek sebebi kesinlikle haksız olduğu durumlarda bile haklı olduğunu düşünen insanların beni sinirlendiriyor olması. İlk cümlem forumdaki herhangi soru soran birisine vereceğim normal bir cevaptı, çocuk cevabımı beğenmeyip bana atarlı giderli cevaplar vermeye başlayınca bu öfke yüzünden devam ettim. Amacım çocuğu doğru yola sokmak değildi, kendisinin haklı olduğunu düşünerek kendisini avutmasını engellemeyecek çalıştım.
Ergenlik çağında, olgunluktan uzak, saygı kavramını tam olarak algılayamayan veya farklı saygı kavramı bulunan ortamda yetişmiş bir çocukla, sizinle aynı olguya sahip olmadığını bile bile tartışmaya girip zorbalık yapmak sizi haksız duruma düşürür.
İnanın bana çocuğun yetiştiği ortam, onu bu hale getiren faktörler, saygı kavramına olan bakış açısı falan zerre umurumda değil. Bu çocuk evinden çıkıp da dış dünyaya açıldıysa dış dünyada nasıl davranacağını öğrenecek. Ben burada yaşça büyüklere saygı duymalı falan da demiyorum, her insana saygı duymalı. Duymuyorsa da insanlar cevabını verir.

Sizin mantıkla tecavüzcüleri, hırsızları, katilleri hapse atmakta bizi haksız duruma düşürmeli, onların da çoğu olgunluktan uzak, sevgi kavramını tam olarak algılayamayan veya farklı sevgi kavramı bulunan ortamlarda yetişmiş zavallı çocuklar. Onların bizimle aynı olguya sahip olmadığını bile bile yaptıkları suçu cezalandırmak bizi zorba yapar, değil mi?
Ayrıca burası Konu Dışı bölümü. Yani forumun geri kalanından bağımsız olduğu için yine haksız duruma düşüyorsunuz. Bu bölümde insanlar her konuyu konuşup derdini paylaşıyor. Birbirlerine destek olup aşılamak istediğiniz hassasiyete ve sizlerden örnek aldıkları olgunluğa erişiyorlar.
Burada bu konuyu açan ben değilim. Yaşananlar birisini çok duygulandırmış, moderatörler konuyu kilitlediği için gelmiş buraya yazmış. Konu sahibinin laf değdirdiği kişilerden birisi de benim, tabii ki de sessiz kalmayacağım.

Dediğim gibi, bana saygısızlık yapan bir kişiye destek vermek zorunda değilim. Olgunluğu gitsin annesinden babasından öğrensin.

Ayrıca aşırı hararetli ve takıntılı bir insan olduğumu düşünmüyorum. Asıl siz çok pasif bir insansınız. Siz saygısızlığa göz yumabilirsiniz, size saygısızlık yapan insanlara manevi destek sağlamak isteyebilirsiniz, onların çocukluğuna inerek neden böyle yaptıklarını anlamaya çalışabilirsiniz... Gerçekten umurumda değil. Ama başkalarından bu saçma felsefeyi benimsemesini bekleyemezsiniz.

Bahsedilen konuda bir tartışma yaşandı, bana verilen yanıtları yanıtladım. Ana sayfamda bu konuyu gördüm, bahsi geçen şahıslardan birisi olduğum için beni de ilgilendirdiğini düşünerek yanıtladım. Siz bu çok mantıksız bulduğum felsefeyi önüme attınız, her ne kadar mantıksız bulmuş olsam da bana hitap edildiği için nezaketen cevapladım. Beni alakadar eden konularda cevap yazdığım için takıntılı olduğumu düşünmeniz komik.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı