Kas yırtılması olabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

389595

Hectopat
Makaleler
1
Öncellikle selamlar. Daha yeni 5 kiloluk 2 tane dumbell kaldırdım. Yaklaşık 30 defa tekrar ettim. Uzun zamandır dumbell kaldırmıyordum. Kaldırdıktan sonra kollarıma ağrı girdi bu bence normal uzun zamandır kaldırmıyorum çünkü, fakat sağ kasıma baktığımda kasım'dan bağımsız bir yerde morluk ve hafif bir çizgi var. Bu çizgi önceden orada mıydı bilmiyorum. Hiç dikkat etmedim ama kollarım ağrıyınca kas yırtılması olması korkusuyla bir bakmak istedim. Sol kolda ağrı var ama ne çizik ne de morluk var. Sağ kolda morluk ve çizik var. Bu kas yırtılması olabilir mi? Tekrar söylüyorum morluk ve çizik kasım'dan tamamen bağımsız bir yerde kasım'dan fazlasıyla uzakta. Fakat tam sağında kalıyor. Yani sağ kasım'ın tam sağında ama fazlasıyla uzakta. Umarım kendimi açıklayabilmişimdir.

12 Tekrardan hadi diyelim 15 tekrardan fazla yapılması zararlıdır. Hızlı hızlı yapmayın, kolunuzu dinlendirin. 4x12 yaparsanız yeterlidir hocam.

Hocam hiç olmasa bir resim atsaydınız ya, doktor olsak bile burada yazılandan bir şey anlamamız mümkün değil.

Fotoğraf bıraksam morluğu göremezsiniz. Fazlasıyla küçük bir morluk, çizgide öyle.

Çok korkuyorsanız doktora gidin ama kas yırtılması olsa ağrısından durabileceğinizi sanmıyorum.

Yarın gideceğim. Ağrıdan durabiliyorum, kolumu falan oynatabiliyorum rahatca. Sadece o morluk gözüme çarptı doktora gitmeden önce bilgi almak istedim. Tek bilmek istediğim kas yırtılması olabilir mi? Ve kas yırtılmasıysa ne gibi sorunlar yaratır bana?
12 tekrar hadi diyelim 15 tekrar fazla yapılması zararlıdır. Hızlı hızlı yapmayın, kolunuzu dinlendirin. 4x12 yaparsanız yeterlidir hocam.

Eskiden dediğiniz gibi yapıyordum. Aradan yıllar geçti tekrar kaldırayım dedim olan bu işte. Biraz fazla abarttım sanırım :)

Uzun zamandır dumbell kaldırmıyorsun. Kaldırasın gelince de 30 tekrar yapıyorsun!

Başınıza ne geliyorsa hak ediyorsunuz. Spordan sonra kasların ağrıyabilir. Ya böyle bir ağrıdır ya da hakikaten bir şeyleri bozdun. Geçmezse doktora git.
Tek bilmek istediğim kas yırtılması olabilir mi? Ve kas yırtılmasıysa ne gibi sorunlar yaratır bana?
Gerçekten şunu Google'da aratmak bu kadar zor mu?

Uzun zamandır dumbell kaldırmıyorsun. Kaldırasın gelince de 30 tekrar yapıyorsun!

Başınıza ne geliyorsa hak ediyorsunuz. Spordan sonra kasların ağrıyabilir. Ya böyle bir ağrıdır ya da hakikaten bir şeyleri bozdun. Geçmezse doktora git.

Gerçekten şunu Google'da aratmak bu kadar zor mu?

Aratmadığımı mı sanıyorsunuz :) internetteki her bilgiye güven olmuyor maalesef. Burası sosyal bir ortam burada öyle saçma sapan konuşamazsınız. Ayrıca burasıda internet biliyorum fakat burada çeşit çeşit insan yardım ettiği için ya da bu olayı yaşayan kişilerden illaki bilgi alıyorsunuz. Ayrıca istediğim konuyu istediğim yerde açar istediğim her şeyden bahsederim. Moderatör'ler ya da her kimse konuya onay verdikten sonra hiçbir sorun yok. 30 tekrar derken de sadece 1 hareketten 30 defa yaptım. Gidip de tüm hareketleri 30 adet tekrar etmedim, siz öyle dediniz diye demiyorum yanlış anlayan varsa diye diyorum. Bir hareketten 30 adet yaptım olay bundan ibaret.

Eskiden de 15-20 yapıyordum ilerleyen zamanlarda bunu 25'e kadar çıkardım bu günde 30 tane yaptım. Yapmadığım şey değil yani :) ideal kası yaptıktan sonra kaldırmayı bırakmıştım tekrar bir deneyim dedim kenarda gözüme çarptılar. Bu kadar sinirlenmenize gerek yok insan gibi uyarıp geçebilirsin. Böyle hareketler yapıp kendini üstün falan sanıyorsun büyük ihtimal :D havalara falan giriyorsun, insanların gözünde havalı olduğunu falan sanıyorsun galiba. Neyse ne yazarsan yaz bir daha geri dönüş alamayacaksın, sen gibilerle uğraşmam. "bosonozo no goloyorso hok odoyorsonoz"

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı