Kasa açık mı, kapalı mı kalmalı?

Burakdemir12

Decapat
Geçen hafta buradan aldığım öneriler doğrultusunda ;

MSI ZH77A-G41
Intel i7-3770K

Parçalarım üzerine;

Asus ROG Strix RX580 8GB ekran kartı
Işlemcim için soğutucu (markası şu an aklımda değil görsel mevcut)
650W PSU

Satın aldım fakat ekran kartı kasama sığmadı bende kasayı biraz genişlettim (kırdım)
Fanı takınca da anakart biraz kasıldı çok az eğimli duruyor. Bu yüzden kasayı hem anakart eğik durduğu için hemde ekran kartı çok ağır, anakartın taşıyamayacağını düşündüğüm için yatay kullanacağım.

Sizce yeni bir kasa almalı mıyım?
Soğutmayı ne kadar etkiler?

Tek derdim serin bir sistem olması tozlanmayı temizlerim sorun olmaz.
Not: PSU henüz elime ulaşmadığı için sistemi deneyemiyorum.

IMG-20190422-WA0007.jpg

IMG-20190422-WA0006.jpg

IMG-20190422-WA0007.jpg

IMG-20190422-WA0005.jpg

IMG-20190422-WA0004.jpg

Açık kullanırsan fazla tozlanır ama sıcaklık değerleri düşer. Kapalı kullanırsan sıcaklık en fazla 4 5 derece artar ama tozlanma çok çok daha az olur.
Yeni kasa alman gerekiyor.

Keşke ekran kartını almadan önce kasanın destek boyutlarına baksaydınız. Yeni bir kasa almalısınız fakat yeni nesil kasalarda eski nesil ATX anakartları destekliyor mu tam emin değilim. Bilen birisi yazar umarım.

Kasayı kırmanız kötü olmuş , Onun dışında açıkta kalmasında sakınca yok hatta parçalar daha iyi hava alır hem sistemde gözünüzün önünde , Sadece biraz toz yapar oda sıkıntı çıkarmaz diyorsunuz

Bütçenize uygun, hava sirkülasyonu iyi olan bir kasa almalısınız. Açık kalması hem aşırı tozlanıp parçaların yıpranmasına hem de hava akışının bozulmasına neden olacaktır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı