Kasa açılışta 1 uzun 2 kısa bip sesi

WirKenD

Hectopat
Günlerdir başlıktaki sorun ile uğraşıyorum. Genel olarak arızanın ekran kartından olduğu yönünde cevaplar gördüm ekran kartını çıkarıp onboard acmayi denedim yine aynı sorun. RAM'leri çıkar silgiyle sarı uçlarını sil dendi denedim olmadı. 2 tane 8 GB DDR3 RAM mevcut arızalı olanı bulurum belki umuduyla tek tek çalıştırmayı denedim olmadı. Soketleri değiştirdim olmadı bir türlü sorunun üstesinden gelemiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sistemim;
Windows 10 Pro
MSI 870A fuzion anakart
AMD Phenom II X4 işlemci
EVGA GTX 760 ekran kartı
250GB Toshiba SSD
2X8GB DDR3 RAM biri Everest biri G.Skill
Thermaltake 550W PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle sorununuz ekran kartı değil ram'den kaynaklanmaktadır. Yazdığınız silgi meselesi de donanımhaber'den okuşussunuzdur araştırma yapıp size geri ulaşacağım iyi günler.

Ekran Kartı Hata Kodu: 1 uzun 3 kısa

Günlerdir başlıktaki sorun ile uğraşıyorum. Genel olarak arızanın ekran kartından olduğu yönünde cevaplar gördüm ekran kartını çıkarıp onboard acmayi denedim yine aynı sorun. RAM'leri çıkar silgiyle sarı uçlarını sil dendi denedim olmadı. 2 tane 8 GB DDR3 RAM mevcut arızalı olanı bulurum belki umuduyla tek tek çalıştırmayı denedim olmadı. Soketleri değiştirdim olmadı bir türlü sorunun üstesinden gelemiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sistemim;
Windows 10 Pro
MSI 870A fuzion anakart
AMD Phenom II X4 işlemci
EVGA GTX 760 ekran kartı
250GB Toshiba SSD
2X8GB DDR3 RAM biri Everest biri G.Skill
Thermaltake 550W PSU
Computer POST and beep codes Bu site biplerin ne anlama geldigini yazmis. Uzerine basinca sizi bu sayfaya yonlendiriyor. POST troubleshooting steps
Sayfadaki cozumleri de deneyin.
Bir baska sitede BIOS beep codes. | MSI HQ User-to-User FAQ monitor ya da GPU arizasi yaziyor.

1 uzun Bellek tazelenmesinde hata
1 uzun 1 kısa Anakart veya BIOS çipi arızası
1 uzun 2 kısa Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)
1 uzun 3 kısa Ekran kartı arızası
2 uzun 1 kısa Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı)
4 kısa Timer hatası
5 kısa İşlemci hatası
6 kısa Klavye işlemcisi hatası
7 kısa İşlemci hatası
8 kısa Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
9 kısa BIOS ROM hatası
10 kısa CMOS okuma/yazma hatası
11 kısa Tampon Bellek Hatası
Forumlarda böyle yazıyor.

Benim bildiğim ram hatasıdır.
2 ram de bozuldumu yani
Benim bildiğim 1 kısa 3 uzun ekran kartı hatasıdır.1 kısa 2 uzun Dip switch hatası olabilir.
Dip switch değiştirebiliyormuyuz dışardan satın alıp ben değiştirebilir miyim
Benim bildiğim 1 kısa 3 uzun ekran kartı hatasıdır.1 kısa 2 uzun Dip switch hatası olabilir.
1 uzun 2 kısa hocam
Öncelikle sorununuz ekran kartı değil ram'den kaynaklanmaktadır. Yazdığınız silgi meselesi de donanımhaber'den okuşussunuzdur araştırma yapıp size geri ulaşacağım iyi günler.

Ekran Kartı Hata Kodu: 1 uzun 3 kısa
Teşekkür ederim geri dönüşünüzü bekliyorum
Kasayı tamamen söktüm tek tek deneyerek taktım bütün donanımları taktigimda artık açılıştaki tek bip seside gelmiyor bütün donanimlar normal çalışıyor gibi gözüküyor ama görüntü yok açılıştaki bip sesi yok

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı