Kasa bölmesi hava akışını engeller mi?

Drachaos

Hectopat
Aslında basit bir şey soracağım. Çalışma masamda bir kasa bölmesi var, herkes bilir. Bilgisayarımı oraya koydum, bu şekilde ne dar ne de geniş oldu hava alıyor. Bu hava akışını engeller mi? Üst tarafımda hava filtrem var ama kasa bölmesi biraz üstü kapalı, sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı durum bende de var. Kasa bölmesi aşağıda kasanın hava filtresinin olduğu kısım var üstte onun da üstünde çekmece var. Bence biraz engelliyor gibi çünkü bazen kasayı bölmeden çıkardığımda işlemci ısısı biraz daha düşüyor.

Aslında basit bir şey soracağım. Çalışma masamda bir kasa bölmesi var, herkes bilir. Bilgisayarımı oraya koydum, bu şekilde ne dar ne de geniş oldu hava alıyor. Bu hava akışını engeller mi? Üst tarafımda hava filtrem var ama kasa bölmesi biraz üstü kapalı, sorun olur mu?
Bilgisayarın ısınmasına yol açacaktır.Dışarıdayken 40-50 derecede çalışıyorsa dar alana koyduğunuzda 50-60 dereceye çıkacaktır.

Bunun bir zararı anakarta vardır.Zamanla yüksek ısıdan ötürü anakart üzerindeki kondansatörlerden birkaçı patlayacaktır.Anakartınız bir süre çalışıp belirli bir zamandan sonra görüntü vermeyi kesecektir yahut kondansatör patladığı anda görüntü gidecektir ve o kondansatör değişene kadar görüntü vermeyecektir.(Anakartınız yüksek ısıya dayanıklı kondansatörlerle çalışmıyorsa)

Diğer bir husus ise işlemci yüke bindiğinde soğutması ne kadar iyi olursa performansı o kadar fazla olur.Yani ne kadar soğuk çalışırsa takılma,drop,kasma vb. durumlar işlem hızları hatta Chrome'a giriş yapmanızın süresini bile sıcaklık değiştirecektir.Benim düşüncemi soracak olursanız gerekirse ayağınızın yanına koyun o bölmeyi kullanmayın.Bazı donanımlara zarar verme durumu var.Tabiki anında değil uzun bir süre bu şekilde çalışırsa bu durumlar meydana gelecektir.

Masanın o bölmesini iptal ettirmek ise başka bir çözüm.Mobilyacı tanıdığınız varsa 10 dakikada iptal eder sizin için.Simetri hastalığı vb. tikleriniz var ise bu çözümü uygulayabilirsiniz. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı