Çözüldü Kasa çalışıyor fakat görüntü yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sabribahcsr

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
16 Gb Ram / AMD Ryzen 7500F / AMD Radeon RX 7700 XT / PRIME B650M-R / MSI MPG A650GF 650W 80+ GOLD
Kasa çalışıyor görüntü yok. Birçok şeyi denedim fakat nafile. Ekran kartından şüpheleniyorum üzerinde paslanma var. Paslanma görüntüyü engel olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
kabloyu normal anakart çıkışına takacaksınız kasanın arkasında. bios pili aşağıdaki gibi bir şey ekran kartının altında kalmış olabilir.
Tamamdır hocam. Denemediğiniz yöntem kalmamış sanırım. Neleri denediniz? Ona göre bazı tavsiyelerde bulunacağım.

Tamamdır hocam. Denemediğiniz yöntem kalmamış sanırım. Neleri denediniz? Ona göre bazı tavsiyelerde bulunacağım.
Ramleri sök tak yaptım. Kasayı temizledim. Hard disk kablosunu sök tak yaptım. Ekran kartını çıkartıp temizleyip geri taktım. Genelde internette bu sorunu bu şekilde çözmüşler fakat bende işe yaramadı.

RAM'lerin üzerindeki sarı çizgileri lütfen silgiyle temizleyin ve geri takın. Dikkat edin çizgileri kenarlarında küçük parçalar var onlara silgi değmesin biraz kırılganlar. Siyah leke kalmasın. Sonrasında anakartı gösteren bir fotoğraf atar mısınız?

Ramler temiz nerdeyse sıfır hocam.

Dosya Ekleri

• IMG_20250106_184127.jpg
    48,7 KB · Görüntüleme: 22
hocam ekran kartını sökün. ardından sağdaki rami çıkartın. psu dan güç kablosunu çıkartın ve powe tuşuna bir kaç kez basın. ardından bios pilini çıkartıp 30 saniye bekleyin. tekrar kabloyu takıp çalıştırmayı deneyin. olmaz ise aynı ram slotunda diğer ramı deneyin. yapacaklarınız bir çözüm değil sadece bir ihtimal. bir deneyin

Hocam ekran kartını söktükten sonra görüntü kablosunu nereye bağlayacağım?

Ayrıca hocam BIOS pilini de bulamadım.

Son düzenleme:
kabloyu normal anakart çıkışına takacaksınız kasanın arkasında. bios pili aşağıdaki gibi bir şey ekran kartının altında kalmış olabilir.

Çözüm
Kabloyu normal anakart çıkışına takacaksınız kasanın arkasında. BIOS pili aşağıdaki gibi bir şey ekran kartının altında kalmış olabilir.
Eki Görüntüle 2390477

Hocam anakartta BIOS pili yok. Pardon hocam benim dikkatsizliğimmiş dik bir şekilde koymuşlar o yüzden görmemişim.

Kabloyu normal anakart çıkışına takacaksınız kasanın arkasında. BIOS pili aşağıdaki gibi bir şey ekran kartının altında kalmış olabilir.
Eki Görüntüle 2390477

Hocam şu an PC açıldı, acilista CMOS hatasi verdi tarih ve saati degistirdikten sonra duzeldi. Şu an aciliyor Allah razi olsun sizden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…