Kasa camında delikler açılırsa CPU sıcaklığı düşer mi?

Macunu kontrol et, gerekirse değiştir. Sistemin boşta ısınması sorununu kasana zarar vererek çözemezsin. Birden fazla sebebi olabilir. Virüs, bakımsızlık, yetersiz hava sirkülasyonu gibi.

Deneye deneye sorunun ne olduğunu bulmalısınız. Bu demek değil ki sağı solu kurcalayıp sisteminizi mahvedin.
Olması mantıklı olan sorunları mantıksız çözümler ile çözemezsin.
Kasanın önünde hava alacak yer yok, sirkülasyon olmayınca da ısınıyor. Sorun "Buradayım!" diye bağırıyor resmen, gayet mantıklı çözümler bence.

Ön kapakta delikler açıp toz filtresi koyun, sorununuz çözülecektir. Yan kapağı açık da kullanabilirsiniz ama bu sefer çok toz girer sisteme.

Bu durum aldığınız günden beri mi vardı? Yoksa sonra sonra mı ortaya cikti?
Eger sonradan ortaya çıktıysa benim ilk aklima gelen şey termal macunun özelliğini kaybetmiş olduğudur.
Termal macunu siz daha doğru degerlendirebilirsiniz. Herkesin evi ayni degil kimi daha çok toz alır ve işlemci fanı ve metal kısmı toz dolmuş olabilir.
Aldığınız zamandan 1 2 yıl geçtiyse en güzeli ilk adım olarak termal macunu yenilemek olacaktır.
Kasa konusu elbette bütçe işi benim fikrim sistem daha epey bana gider diyorsanız termal macun ile düzelmez ise yeni bir kasa almanız olacaktır.
Nadiren gerceklesen bir durumda PSU yani güç kaynağı watı ile alakalı olabilir. Watı düşük olanlar çok nadiren ısınma yapabilir diye duydum.
Başka bir sebep de ekran kartı çok tozlandıysa kendisini ve kasanın icini cok ısıtıyordur. Ekran kartının fanını temizleyebilirsiniz. Tabi cok basit üfürtme kompresoru ile icini sökmeden.
Aklıma gelenler bunlar.
Kendimce aciz halimle bildigim 2 3 seyi söyleyebildim.

Macunu kontrol et, gerekirse değiştir. Sistemin boşta ısınması sorununu kasana zarar vererek çözemezsin. Birden fazla sebebi olabilir. Virüs, bakımsızlık, yetersiz hava sirkülasyonu gibi.

Deneye deneye sorunun ne olduğunu bulmalısınız. Bu demek değil ki sağı solu kurcalayıp sisteminizi mahvedin.
Olması mantıklı olan sorunları mantıksız çözümler ile çözemezsin.

Sorun gayet belli değil mi? Sorun apaçık ortada kendiside zaten söylüyor çıkarınca yarıya indiğini. Kasada hava sirkülasyonu yok çok kötü bir kasa seçimi olmuş kasanın yeri daha kötü hatta bir masada ve etrafının açık olması gerekir kasalar çok pahalı değil zaten ama bütçen yoksa sürekli temizlemek zorunda kalırsın çok tozlanır.Ama uğraşırım paramda var güzelinden bir kasa alın ışıklarına değil hava sirkülasyonuna bakın sorun çözülecektir.

Bildiğim kadarıyla o kasanın ön paneli cam, delik açmak hiç mantıklı olmaz. Onun yerine önündeki camı çıkarıp sineklik takabilirsin, 2-3 kat yaparsan hem toz çok az girer hem de hava akışı gözle görülür bir şekilde artar. Konuma göz atın isterseniz, fikir verecektir.

Sorun gayet belli değil mi? Sorun apaçık ortada kendiside zaten söylüyor çıkarınca yarıya indiğini. Kasada hava sirkülasyonu yok çok kötü bir kasa seçimi olmuş kasanın yeri daha kötü hatta bir masada ve etrafının açık olması gerekir kasalar çok pahalı değil zaten ama bütçen yoksa sürekli temizlemek zorunda kalırsın çok tozlanır.Ama uğraşırım paramda var güzelinden bir kasa alın ışıklarına değil hava sirkülasyonuna bakın sorun çözülecektir.
dostum yan kapak uzun zamandır açık tutuyorum ve sıcaklığım 80 derecenin altına düşmedi bu ısınma sorunu sadece işlemci de oluyor ve artık kafayı yemek üzereyim bir türlü çözüm bulamadım.
kule tipi soğutucu almayı düşünüyorum umarım işime yarar artık işlemci soğutucumda sorun olduğunu düşünmeye başladım.

Probleminizin kasanın hava sirkülasyonundan olduğunu hiç sanmıyorum. Ya virüs yada soğutucunun temas ettiği bölge ile alakalıdır.

Bu konuya binaen, dereceler 80+ , 90+ dereceleri görmedikçe performans gerçekten düşüyor mu? "Ekran kartının sıcak çalışması iyidir" meselesi şehir efsanesi mi?
Kasa içindeki sıcak hava birikmesi ekran kartı veya işlemciden ziyade Ram ve anakart ısılarından mı performansı etkiliyor?

Arkadaşlar işlemci sıcaklığım virüsten dolayı oluyormuş şuanda bir problemim yok sıcaklıkla alakalı teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı