Kasa fan bağlantıları

Emre Sancar

Kilopat
Katılım
26 Kasım 2013
Mesajlar
397
Makaleler
1
XPG battlecruiser kasa satin aldım fakat ARGB baglantılari nasıl gerceklestirebilirim bilmiyorum. 4 adet fan bulunuyor. Her biri 3 farklı sokete sahip. Fanlarda 3 pin erkek, dişi ve bir de normal fan kablosu bulunuyor. Asağıdaki resimlerden de bakabilirsiniz. Ayrıca içinde bulunan kontrolcüden de 4 adet kablo çıkışı var. 2 adet 3 pin erkek, 2 adet 4 pin erkek ve SATA güç kablosu. SATA kablosunu güç kaynağına bağlayacağım. 4 adet fanı da birbirine bağladım. Kasa geldiğinde o şekilde bağlılardı zaten. Ben de tekrar o şekilde bağadım. Ancak anakarta hangi kabloları takacağımı maalesef anlayamadım yardımcı o olur musunuz? Kasam XPG battlecruiser fanlar ARGB, anakartimda B450 Tomahawk Max. Mümkünse Mystic Light ile RGB LED'leri ve hızlarını da kontrol etmek istiyorum.

IMG_20200707_174728.jpg


IMG_20200707_174748.jpg


IMG_20200707_174911.jpg
 
Açılan benzer bir konuya şöyle bir cevap vermiştim. İşinize yarayacağını düşünüyorum. Sorununuzu çözmezse tekrar yazın.
 
Çok teşekkür ederim. Yazdığınız şekilde düşünerek bağlantı yapmıştım. Ancak butun kabloları o şekilde ana karta bağlarsam kablolama çok sıkıntı olur gibi gelmisti. Bu şekilde 4 fanı seri bağladıktan sonra en sona kalan 3 pin rgb kablosunu ve 3 pinlik fan kablosunu anakarta takarsam kontrolcuye ihtiyacim olmayacak degil mi? Sata ucunuda baglamiycam o zaman ayni sekilde.
 
Bu şekilde 4 fanı seri bağladıktan sonra en sona kalan 3 pin rgb kablosunu ve 3 pinlik fan kablosunu anakarta takarsam kontrolcuye ihtiyacim olmayacak degil mi?
Evet. Bunu yaparken anakartınızda ARGB bağlantısı olduğundan emin olun. 3 pinli bağlantı oraya yapılacak çünkü. MSI anakartlarda JRAINBOW olarak geçiyor.

Şimdi anakartınıza baktım, maalesef anakartınızda ARGB bağlantısı yok. Dolayısıyla kasanın kontrolcüsüne bağlamak zorundasınız.
 
Evet. Bunu yaparken anakartınızda ARGB bağlantısı olduğundan emin olun. 3 pinli bağlantı oraya yapılacak çünkü. MSI anakartlarda JRAINBOW olarak geçiyor.

Şimdi anakartınıza baktım, maalesef anakartınızda ARGB bağlantısı yok. Dolayısıyla kasanın kontrolcüsüne bağlamak zorundasınız.

O halde kontrolcüden gelen 3 pin erkek kabloyu bosta kalan 3 pin disi sokete takacagim degil mi? Ayrica sata baglantisi yine güç kaynağına, diğer kablolarida anakart sys fan kismina takabilirim sanirim. Ayrica aklima takildi. Anakartimda mevcut oldugunu varsayarsak, ben birbirine bagladığım fan kablolarının sonunda kalan kabloyu Jrainbow kısmına takmak istersem koca bir kabloyu takmak zorunda kalacaktım bu da kablolamayı zorlaştıracakti. Yine bu aynı şekilde sys fan kısmına takacağım kablolar için de geçerli. Uzatma kablosu gibi bir kablo satin alsam o kabloları saklayıp aldığım kabloyla bağlasam olur mu? Böyle bir şey mümkün mü? Daha doğrusu nasıl bir kablo satın almalıyım? Tekrar teşekkür ediyorum, çok yardımcı oldunuz.
 
O halde kontrolcüden gelen 3 pin erkek kabloyu bosta kalan 3 pin disi sokete takacagim degil mi? Ayrica sata baglantisi yine güç kaynağına, diğer kablolari da anakart sys fan kismina takabilirim sanirim.
Aynen öyle.
Anakartimda mevcut oldugunu var sayarsak, ben birbirine bagladığım fan kablolarının sonunda kalan kabloyu Jrainbow kısmına takmak istersem koca bir kabloyu takmak zorunda kalacaktım bu da kablolamayı zorlaştıracakti. Yine bu aynı şekilde sys fan kısmına takacağım kablolar için de geçerli. Uzatma kablosu gibi bir kablo satin alsam o kabloları saklayıp aldığım kabloyla bağlasam olur mu? Böyle bir şey mümkün mü?
Evet böyle bir şey mümkün. Splitter değil de direkt uzatma kablosu alacaksınız. Şöyle bir ürün işinizi görecektir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı