Kasa fan kontrolcüsüne PWM fan çoklayıcı bağlanır mı?

Onder90

Decapat
Katılım
8 Kasım 2020
Mesajlar
57
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
ASUS ROG STRIX Helios kasamın arkasında anakarttaki PWM fan girişine bağlı olan, 6 fan girişi bulunan bir fan kontrolcü var. Kasada 4 adet fan var. Girişlerin 2 tanesi boşta ama benim alacağım sıvı soğutucunun 3 fanı var. Sıvı soğutmanın 3 fanını PWM fan çoklayıcıya bağlayıp onu da bu kontolcüdeki girişlerin birine bağlasam tüm fanların senkronize çalışması konusunda bir sorun olur mu? Yoksa hepsini bağlamak için 7-8 girişi olan bir PWM çoklayıcı mı alsam daha sağlıklı olur?
 
O kasaya sahipseniz güzel bir anakartınız vardır diye düşünüyorum. Direkt anakarta veyahut üçlü çoklayıcıyı anakarttaki başka bir porta takın.

Evet X570 VIII Formula Anakartım var. Önce niyetim sizin dediğiniz gibi yapmaktı. 4 Kasa fanı kontrolcüde kalsın, Sıvı soğutucu fanlarını çoklayıcı ile kasaya bağlym dedim ama sonra, hepsi tek kontrolcüden olursa tam uyumlu daha senkronize çalışabilir mi acaba diye düşündüm. Yoksa fark etmez mi? O yüzden foruma danışmak istedim.
 
O zaman Kasa fanları, kontrolcüden Anakart 4 pin PWM girişine bağlı olsun.Ben radyatör fanlarını tek kabloya bağlayıp onu da Anakart PWM fan girişine değil de CPU fan girişine bağlamalıyım? En iyi senaryo bu görünüyor dimi?
 
Anakartın üst kısmında bolca fan portu var.

Sıvı soğutma pompa bağlantısını Pump_fan diğerlerini normal yuvalara takabilirsiniz.
Kasa fanları ile Radyatör fanları aynı olmamalı dediğiniz için radyatör fanlarını CPU fan girişine mi bağlasam demiştim.İşlemci sıcaklığına göre hızı otomatik ayarlanır diye.
 
:) Tamam işte.Sizin dediğinize göre Kontrolcüye bağlı fanlar Anakart PWM fan yuvalarından birine, radyatör fanları yine PWM fan yuvalarından başka birine bağlanıyor. CPU fan yuvası boş kalmış olmuyo mu? Radyatör fanlarını CPU fan yuvasına bağlamak bu durumda daha doğru sanki. Ben mi yanlış anladım?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı