Kasa fan yerleşimi

239196

Hectopat
Dark Guardian mini kasa kullaniyorum mevcutta 12Cm'lik 4fan(1i egzoz) ile birlikte geliyor simdi 2 adet 14Cm'lik 1300RPM'lik uygun fiyatli fan alip taktim üstte taktigim fanlar egzoz mu olmali yoksa iceri hava mı almalı hangi senaryo daha iyi olur acaba?
Ilk senaryo 1 egzoz 5 iceri hava alma seklinde,
Ikinci senaryo 3 egzoz 3hava alma seklinde mi olmali?
CPU ortalama 37 derece GPU 35 bosta degerler bu sekilde hangi senaryo benim icin daha uygun olur?
R5 2600 v 1660SUPER anabilesenler.

Dosya Ekleri

• 20200530_170748.jpg
    20200530_170748.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 48
Üste taktiğin fanlar egzoz görevi görmeli, Hava akışını bozmadan. Isınan hava yükselir. Kasadan tahliye olması gerekir.

Dosya Ekleri

• 1111.png
    1111.png
    37,5 KB · Görüntüleme: 88
Fan yerleşimi standarttır. Ön taraftan içeriye soğuk hava verir, arka ve üst taraftan ise egzos fanı olarak ısınan havayı dışarıya atar. Bu sirkülasyon çerçevesinde ilerlemek önemlidir. Eklediğin görselde herşey doğru gözüküyor.

Üsteki fanlar dikey konumlu fanın hava akımını kesecektir girdap gibi düşünebilirsiniz orayı boş bile bıraksanız olur boşuna ses ve elektrik sarfiyatı yapmayın onun yerine ekran kartı hizalarına denk gelecek şekilde içeri doğru hava basan fan yerleştirin daha çok faydası olacaktır artan öteki fanıda işlemciveya anakart üzerine denk gelecek şekilde kapağa yerleştirin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı