Kasa fanı pin sorunu

mehmet2333

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Gıda Mühendisi
Arkadaşlar kasamdaki hava girişini sağlayan öndeki 2 fan çok yetersiz geliyor bana bayağı yavaş dönüyor ben 2 tane yeni canavar kasa fanı alacağım 1900-2500 RPM arası bir şey düşünüyorum fakat anakartımda 1 tane kasa fanı pin yuvası var 4 pin oraya da egzoz fanı takılı. Şimdi benim alacağım fanlar sadece 4 pin girişli fanlar ve bayağı performans fanları bunları kasaya nasıl takabilirim? Çoklayıcı alırsam sıkıntı yaşar mıyım? Baktım çoklayıcıların çoğu 4 pini 3 pinli ayrı ayrı bağlantılara çeviriyor ben 4 pin girişli fanı 3 pinli çoklayıcıya taksam sıkıntı olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan çoklayıcılar'ı kullanacaksınız. 4 pinli fanlar PWM kısaltmasına sahip fan hızı ayarlarını sağlarlar.
PWM, fan devir hızı ayarlamada anakartımızda görebildiğimiz yöntemdir.
3 Pinli fanlarda fan hızı ayarı ayarlanamaz. Yapmak istersek ek kontrolcü gerekir. Bazı anakartlar için 3 pinli bağlantılarda dahi ayarlama yapabilirsiniz.
4 Pinli fanı 4 pinli çoklayıcıya takmanızda fayda var ama eğer yanlış bilmiyorsam 3 pinli çoklacıya taktığınızda mavi renkli 4. Kablo'nun pin girişine takmayacaksınız.
(Bu mavi giriş PWM özelliğinden sorumludur)
Şöyle bir olay var, çoklayıcıda 1 tane 4 pin, 4 tanesi 3 pin ise 4 pinli bağlantıya 1 adet PWM fan bağlanır. Anakartta PWM aktif olur. Diğer bağlantılara 3 pinli fanlar bağlanır. Son olarak 4 pin bağlantı anakarta bağlanır. Molex bağlantısıda PSU'ya bağlanır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı