Kasa fanını söküp kule tipi fan takılır mı?

Fotoğraf olsa yazacaklarım daha iyi bir mantığa oturabilirdi; üst veya yanda çıkışların yoksa, arkası da duvar veya masaya yakınsa, egzost yetersiz kalıyor sistem zaten kendi sıcak havasında boğuluyor, bu yüzden yan tarafı söktüğünde soğuma sağlanıyor. Üst veya yana bir egzost ekleyecek yer yoksa, kasa değişimi daha iyi bir yatırım olacaktır. Kolay gelsin
Kameranın 1x i bozuk olduğu için foto atmak istemiyordum. Hocam merak etmeyin bilgisiz değilim azda olsa bilgimiz var o yüzden özellikle arkasında 40cm bıraktım üstüde açık. Hava almasına engel birseyde yok. Ama muhtemelen fanlar aşırı dandik olduğu için ya yeni kasa yada yeni fan başka çaresi yok. Ek olarak zaten yakında kule tipini degsitirecegim ama yinede takmaya degermi 2.fanı

Fotoğraf olsa yazacaklarım daha iyi bir mantığa oturabilirdi; üst veya yanda çıkışların yoksa, arkası da duvar veya masaya yakınsa, egzost yetersiz kalıyor sistem zaten kendi sıcak havasında boğuluyor, bu yüzden yan tarafı söktüğünde soğuma sağlanıyor. Üst veya yana bir egzost ekleyecek yer yoksa, kasa değişimi daha iyi bir yatırım olacaktır. Kolay gelsin.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20251104_191209_Gallery.jpg
    Screenshot_20251104_191209_Gallery.jpg
    115,6 KB · Görüntüleme: 6
Kameranın 1x i bozuk olduğu için foto atmak istemiyordum. Hocam merak etmeyin bilgisiz değilim azda olsa bilgimiz var o yüzden özellikle arkasında 40cm bıraktım üstüde açık. Hava almasına engel birseyde yok. Ama muhtemelen fanlar aşırı dandik olduğu için ya yeni kasa yada yeni fan başka çaresi yok. Ek olarak zaten yakında kule tipini degsitirecegim ama yinede takmaya degermi 2.fanı
Kasa üst kısımında biriken hava, süzgeçlerden içeri girenden daha yavaş yükseliyor, hava basıncı içeride birikiyor muhtemelen, CPU'da anakart ve PSU v.b'den ılımış havayı üflüyor kendine, arka tek fan yetersiz.

Üst kısma bir fan takabilirsen öyle ya da böyle, yeni kasa alana kadar faydalu olur. Ya da yan camı aç, yeni kasa aldığında içeridekileri temizleyip takacaksın zaten, azıcık tozdan bir şey olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı