Arkadaşlar yeni fanlar aldım 4 adet RGB kontrolcüsü var fakat elimi tutunca yavaş dönüyor gibi. BIOS ayarlarım böyle bir sorun var mı?
Chassis Fan Source'da CPU dışında bir seçenek daha vardır diye biliyorum isminin ne olduğu ASUS anakartlarda bilmesemde SYS_FAN veya System gibi bir şey olabilir, o moda aldığında kasaya bağlı olan fanların hızını ayarlayabiliyor olmanız gerek, ASUS'un Windows üzerinden fan kontrol etme uygulaması varsa (Gigabyte'taki SIV gibi.) onu kullanarakta fan hızlarını ayarlayabilirsin ama varsayılan olarak fanlar zaten sıcaklığa göre değişken hızdadır, benim kasa fanlarım ortalama 600 RPM ile dönerler ve bu bütün sistemi soğutmaya yetiyor, anakart üzerinde ismini hatırlamadığım bir parçanın sıcaklığı yükselirse fanlarda ona göre hızlı dönmeye başlarlar sizde de böyle bir durum vardır.Arkadaşlar yeni fanlar aldım 4 adet RGB kontrolcüsü var fakat elimi tutunca yavaş dönüyor gibi. BIOS ayarlarım böyle bir sorun var mı?
Chassis fan Source'da CPU dışında bir seçenek daha vardır diye biliyorum isminin ne olduğu ASUS anakartlarda bilmesemde SYS_FAN veya System gibi bir şey olabilir, o moda aldığında kasaya bağlı olan fanların hızını ayarlayabiliyor olmanız gerek, ASUS'un Windows üzerinden fan kontrol etme uygulaması varsa (Gigabyte'taki sıv gibi.) Onu kullanarakta fan hızlarını ayarlayabilirsin ama varsayılan olarak fanlar zaten sıcaklığa göre değişken hızdadır, benim kasa fanlarım ortalama 600 RPM ile dönerler ve bu bütün sistemi soğutmaya yetiyor, anakart üzerinde ismini hatırlamadığım bir parçanın sıcaklığı yükselirse fanlarda ona göre hızlı dönmeye başlarlar sizde de böyle bir durum vardır.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.