Rainbow rgb fanlara biraz baktım. Mesela rampage'in şu inceleme videosuna denk geldim. Bu fan'da da aynı şekilde 3 pinli tek kablo mevcut. Ayrı bir giriş soketide mevcut. İkisinden biri kullanılabiliyor galiba. Bunlar ucuz yollu pek özelliği olmayan, renkleri değişmeyip basit şekilde ışıkları yanan fanlar olduğu için muhtemelen böyle.
Fanları anakarta bağlarsam yazılım üzerinden acaba arkadaki tahliye fanı ile birlikte hepsine birden mi müdahele edilir yoksa ön ve arkaya ayrı şekilde mi müdahele edilir? Ben arka tahliye fanı dursun istemiyorum. Sadece önlerle derdim var

Eğer yazılım üzerinden ön fanlar kapanılabiliniyorsa tabiki öncelik olarak bu şekilde yapmak isterim. Yarın bunu biraz araştırayım bende.
Dostum satıcıya sormuştum böyle bir cevap geldi, yani uyumlu olmazmış. Başka bir tane buldum 3 pinli kontrolcü. Görseli atıyorum. Benim PSU'dan gelen bir kaç kablo var. Tek merak ettiğim bunun girişi ile benim PSU'dan gelen 4 delikli dişi başlık uyumlu olur mu? Şimdi onu sordum. Sanada sormak istedim. Eğer olursa bunu alıp takacağım ama bir şekilde bu aparatı kasanın dışına kolay ulaşabileceğin bir yere koymam gerekecek.
Anakarttaki CHA FAN 1A güç ile çalışıyor (muhtemelen amper). Tahliye fanı dahil her bir fan 0.2A ile çalışıyor. CHA FAN'a bağlarsam Toplamda 0.8A ile çalışacakmış. Soketin çok yük çekmesi anakartı riske atabilirmiş. Belki bu sebeple CHA FAN'a ön 3 fanı bağlamamışlardır. Bu yüzden risk almak istemedim.
O aparatı alır takarsam dışarı çıkarmam lazım ama bu sefer kasa kapağı nasıl kapanır bilmiyor