Kasa hava akışı nasıl olmalı?

Makaleler
1
Yer
İSTANBUL
Daha fazla  
Fotoğrafta belirttiğim gibi kasanın ön tarafına 360mm sıvı soğutucu takmak zorundayım, üst tarafa sığmıyor. Birinci sorum, sıvı soğutucunun fanları havayı dışarı mı atacak şekilde yoksa içeri hava alacak şekilde mi takılmalı? İkinci sorum, fotoğrafta belirttiğim gibi 140mm fanlar havayı içeri mi almalı yoksa dışarı mı atmalı? Eğer dışarı atarsa kasanın içerisine hava girmiyor olaca, sorun olur diye düşünüyorum.

Ekran Alıntısı.PNGss.PNG

Sıvı soğutucunun fanları havayı dışarı atacak şekilde takılmalıdır. Aksi takdirde, sıvı soğutucu işlemciden gelen ısıyı dışarı atamaz ve işlemci aşırı ısınabilir. 140mm fanlar havayı içeri almalıdır. Aksi takdirde, kasanın içine hava girmez ve kasa içindeki sıcaklık artabilir. Söylediklerim teorik bilgilere dayanıyor net bir tecrübem yok bilginize.

Fotoğrafta belirttiğim gibi kasanın ön tarafına 360mm sıvı soğutucu takmak zorundayım, üst tarafa sığmıyor. Birinci sorum, sıvı soğutucunun fanları havayı dışarı mı atacak şekilde yoksa içeri hava alacak şekilde mi takılmalı? İkinci sorum, fotoğrafta belirttiğim gibi 140mm fanlar havayı içeri mi almalı yoksa dışarı mı atmalı? Eğer dışarı atarsa kasanın içerisine hava girmiyor olaca, sorun olur diye düşünüyorum.

Eki Görüntüle 2063979
hocam ısınan hava yükselecek ve dışarı atılması gerekecek o mantıkla yapmalısınız. Yani ön sıvı soğutma fanları dışarıdan bakarken önden gözükecek. Yani şunu demek istiyorum. Egzoz fanına(kasanın içerisinden baktığınızda), sıvı soğutma fanına(dışarıdan baktığınızda) , üstteki fanlara (kasanın içinden baktığınızda) şu şekil olmalı.

Dosya Ekleri

• IMG_1928.jpeg
    IMG_1928.jpeg
    42,4 KB · Görüntüleme: 30
Sıvı soğutucunun fanları gelen ısıyı dışarı atmak için çalışır diye biliyorum yanlış mıyım?

Yukarı takıldığında hocam gelen sıcak hava yükseliyor ve zaten atıyor. Önden ise soğuk havayı alıp atacak değişen çok bir şey yok.

Yukarı takıldığında hocam gelen sıcak hava yükseliyor ve zaten atıyor. Önden ise soğuk havayı alıp atacak değişen çok bir şey yok.

Yani aslında bu sefer sıcak hava sıvı soğutmadan çıkmış olacak onu da yukarıdaki fanlar atacak.

Yani aslında bu sefer sıcak hava sıvı soğutmadan çıkmış olacak onu da yukarıdaki fanlar atacak.
Mantıklı gelmedi. Ama pek bilgim olmadığı için sanırım. Teşekkürler

İşlem tamamlandıktan sonra bilgi son durum ile ilgili bilgi verebilir misin hocam?

Eki Görüntüle 2063979

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı