Kasa hava sirkülasyonu arttırma ve modifikasyon (V2)

Hatırlarsanız, bu konumda Mesh panelin nasıl yapılabileceğini göstermiştim dostlar. Tabii ki deneme olduğu için ahım şahım değildi. Ancak şimdi 2. denemeyi yaptım ve gayet başarılı buldum. Daha kasayı tam modifiye etmedim, yavaş yavaş ilerliyorum ancak ilerlerken çok zevk alıyorum. Bu arada 2 kat yaptım ki daha az gözenekler olsun ve daha az toz içeri girsin.
IMG_20200224_175218.jpg

IMG_20200224_182551.jpg

IMG_20200224_195343.jpg

IMG_20200224_195355.jpg

Bence gayet güzel oldu. Değerli yorumlarınızı eksik etmeyin :kalp:

2 tane Cooler Master fanım var ancak kasaya uymuyor. Dediğiniz gibi indirim kovalayıp iyi bir camlı kasa almam lazım.
Kasan 120 mm desteklemiyor mu? 2. el 150 TL civarına kasa bulabilirsiniz. Benim yaptığım yöntemi yaparsınız.
@stevesm1221
Bak mesela böyle kasalara yönelebilirsin. Fanlar eklersin çok iyi olur.

Kasan 120 mm desteklemiyor mu?
Pardon yanlış anlatmışım. Vida yuvaları oturuyor ancak sabitleyecek uzun vida elimde yok. Ayrıca kasanın içinde nefes alacak yer yok. Önden hava alacağı yer de yok. Attığım konuda ki fotoğraflardan görebilirsiniz. Bu kasa 90'lardan beri bizde içine tarih-i eser bir sistem kuruluydu hepsini attım bu sistemi kurdum. :D

Pardon yanlış anlatmışım. Vida yuvaları oturuyor ancak sabitleyecek uzun vida elimde yok. Ayrıca kasanın içinde nefes alacak yer yok. Önden hava alacağı yer de yok. Attığım konuda ki fotoğraflardan görebilirsiniz. Bu kasa 90'lardan beri bizde içine tarih-i eser bir sistem kuruluydu hepsini attım bu sistemi kurdum. :D
En iyisi bir kasa almaya bak. Fan eklemesi yaparsın tertemiz olur. Attığım kasa büyük ve geniş, satıcıya sor bakalım. 150'ye bırakırsa, GeT ile satın al. Fan eklemesi yap kullan :)
@stevesm1221 Eğer yardım istersen, bu konuya yazarsın yardımcı olurum. Elimden geleni yapmak isterim dostum :) Kasa falan alacak olursan bildirmeyi unutma :p

Son düzenleme:
Attığım kasa büyük ve geniş, satıcıya sor bakalım. 150'ye bırakırsa, GeT ile satın al. Fan eklemesi yap kullan :)
Bayağı güzel kasaymış. Bir adama yazayım ben. Bir de bu düşük bütçeli PC toplama da kasaya 25TL ayırmıştım. :D Sonra Cinebench testinde CPU'da 75 dereceyi görünce bütçeyi biraz artırmam gerek dedim. :D

Bayağı güzel kasaymış. Bir adama yazayım ben. Bir de bu düşük bütçeli PC toplama da kasaya 25TL ayırmıştım. :D Sonra Cinebench testinde CPU'da 75 dereceyi görünce bütçeyi biraz artırmam gerek dedim. :D
O kasaya fan ekledin mi tadından yenmez :) İçi geniş ve fan takılacak yerler fazla. Ayrıca ön tarafı mesh, bayağı iyi olur senin için.

En iyisi güvenme. Letgo'dan çevrendeki kasalara bir göz at. 150-200 TL'ye illa ki iyi kasa bulabilirsin. GeT olmayınca hiç hevesim kalmıyor..
@stevesm1221
Bak böyle bir kasa buldum. Fan eklersin. Bence değer.

Zamanında 425 liraya Cooler Master Masterbox Lite 5 almıştım ancak önü cam olduğu için hava akışı kötüydü. O yüzden temperli cam açık kalıyordu hep. O zamandan beri bir kez bile tam kapalı kasa kullanmadım. Şöyle ucuza hava akışı iyi olan bir kasa bulursam kapatırım kesinlikle. Tozdan geçilmiyor yoksa. Bir de ana değil yeni sistemime bakıyorum, bu sistemin açtığım konuda ki konsepti de olabildiğince az fiyata olabildiğince performans almak ve ürünleri piyasadan daha ucuza getirmek. Yani çıkıp 300 TL'ye bir kasa alırsam uymaz. O yüzden 150 TL'ye bulduğunuz gibi geniş mesh kasalar bulup ucuza getirtmeye çalışacağım. Bu da işin zevkli kısmı zaten. :D

Zamanında 425 liraya Cooler Master Masterbox Lite 5 almıştım ancak önü cam olduğu için hava akışı kötüydü. O yüzden temperli cam açık kalıyordu hep. O zamandan beri bir kez bile tam kapalı kasa kullanmadım. Şöyle ucuza hava akışı iyi olan bir kasa bulursam kapatırım kesinlikle. Tozdan geçilmiyor yoksa. Bir de ana değil yeni sistemime bakıyorum, bu sistemin açtığım konuda ki konsepti de olabildiğince az fiyata olabildiğince performans almak ve ürünleri piyasadan daha ucuza getirmek. Yani çıkıp 300 TL'ye bir kasa alırsam uymaz. O yüzden 150 TL'ye bulduğunuz gibi geniş mesh kasalar bulup ucuza getirtmeye çalışacağım. Bu da işin zevkli kısmı zaten. :D
O arkadaşa sor GeT açarsan düşünüyorum diye. İlla ki açacaktır, satamayacağını biliyordur :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı