Kasa hava sirkülasyonu arttırma ve modifikasyon

Panel çıkıyor zaten onda sıkıntı yok, fanlarda çıkıyor, fanlar paneldeki cama vidalı. Fanları sökersem takacak yer yok.

Ben sana farklı bir fikir vereyim, ön kısımdaki camın verdiği asil ve şık görüntüyü hiç bozma, ön modülün bağlantı vidalarını uzat yani kasa genişliği öne doğru biraz daha artacak böylelikle yanlarda hava için daha geniş bir alanın kalmış olacak. Bunun için ihtiyacın olan tek şey uygun kalınlıktaki uzun vidalar olacak buda kolayca temin edilebilir. Arada hem destek olması hemde vida görüntüsünün olmaması için silindir pabuç bulabilir veyahut marangozdan ağaç olarak kestirebilirsin, bu parça kasa ve cam arasında kalan vidayı saran parça olacak.

Demek istediğimi görsel ile anlatmak istersem şöyle bir örnek gösterebilirim.

Mesh panel varken ben böyle bir şey yapacağımı sanmam. Zira bu şekilde dahi hava akışı iyi olmayacaktır. Mesh panelin en iyi yanı, havayı direkt alıp içeriye vermesidir.

Şık değil aslında. Klasik kasalardan birisi, toz falan da çok oluyordu bu yola başvurdum. Daha bu başlangıç Kasayı komple baştan sonra yenileyeceğim. Hatta görenler Rampage marka olduğunu bile düşünemeyecek
Sıcaklık bakımından iyi. Redsky hava akışı özürlü bir kasa. Hocam fanlar sıkıntı çıkartıyor mu?
Biraz sesli çalışıyorlar. Ancak fanlar sıkıntı çıkarmıyor. Ben sesten rahatsız olduğum için değiştirmeyi düşünüyorum. Tanesini 20 TL'den rahatlıkla satarım diye düşünüyorum, sizce mantıklı olur mu? 1350 RPM olmalı veya 1500. Tam emin değilim.

Hocam bende de aynı fanlar var galiba (Rampage Joyance) bende değiştirmeyi düşünüyorum. O yüzden sormuştum ama ömürlerini doldurmalarını bekliyorum.

Hocam bende de aynı fanlar var galiba Rampage Joyance bende değiştirmeyi düşünüyorum. O yüzden sormuştum ama ömürlerini doldurmalarını bekliyorum.
Ömürleri hemen bitmez. Sadece yağlanması gerekebilir 40.000 saat ömürleri var.

Ömürleri hemen bitmez. Sadece yağlanması gerekebilir
Yağ zaten bu fanlardan pahalıdır. Hemen anakartım ile uyumluysa be quiet fan almayı düşünüyorum.
Hocam bide benim fanlar galiba Rampage'in verdiği bir aparata bağlılar. O da galiba anakarta bağlı. Ya da PSU ya olabilir ama molex ile bağlı değil. Bu aparat sıkınrı çıkarır mı? Yani Rampage ya sisteme zarar vermesini istemem. Onu da yapmayı becermişlerdir herhalde değil mi? O beni ürkütüyor. Gerçi pek bir şey olması mümkün değil mantıken ama insan korkuyor işte.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…