Kasa İçi Karbon Kaplama

Makaleler
7
Elimde Exper marka dandik bir kasa mevcut. Ben bu kasanın yanını siyah akrilik pleksi yapmayı düşünüyorum ancak kasanın içi gri. Ve hoş durmayacağını düşünüyorum. Aklıma kasanın içini siyaha boyamak geldi ama maliyetli olacağını düşündüm ayrıca ne kadar temiz olur sizce? Bunu da cevaplarsanız sevinirim.
Daha sonra karbon kaplamak geldi ama aklıma takılan sorular var. Malum oyun oynarken kasa ısınıyor. Karbon kaplarsam herhangi bir sorun olur mu? Soyulur mu? Isıdan etkilenir mi? Veya daha iyi bir fikriniz var mı?
Tabii ayrıca PSU gizleme bölmesi de yapmayı düşünüyorum.
Ayrıca kasamın önü için MSI, Asus, Gigabyte gibi markaların stickerları lazım nereden temin edebilirim?

Son düzenleme:
Kaplama yapmak, boyamaya göre daha ince işçilik isteyen bir işlem güzel görünebilmesi için. Tercih senin kesinlikle. Masraf bakımından kaplama biraz daha maliyetli çıkabilir, emin değilim. Ayrıca iç ortam ısısı 40, bazı bölgelerde 60 70'e ulaşan düzenli ısıların sorun teşkil etmemesi gerekli. Zira kaplamayı daha yüksek ısılar altında genleşmesini sağlayarak uyguluyorsunuz.

150 TL olsa zaten kasa alırım :D @AMONYUM NITRAT (NH4)(NO3)
Zahmetli olması sıkıntı değil. Daha önce yapmadığım bir şey değil karbon kaplama. Karbon çok pahalı bir malzeme değil. Boyamak ne kadar tutar sizce? Eğer daha ucuzsa onu da yapabilirim. Daha pahalıysa karbon yapmayı düşünüyorum. İşçilik kısmını hallederim de merak ettiğim kısım karbonun kasaya zararlı olup olmayacağı. Siz ne düşünüyorsunuz? Parçalara herhangi bir zarar verme olasılığı nedir? Ben bunu bir arkadaşıma sormuştum bana sürekli ısınıp soğuması karbonun zarar görmesine neden olur dedi. Eğer herhangi bir sıkıntı çıkmayacak ise yapmayı planlıyorum. @SypeR @Sercan1096

karbonun kasaya zararlı olup olmayacağı
Piyasadaki karbon kaplamalar gerçek karbondan yapılmış malzemeler değil. Hepsi plastik malzeme. Plastik malzemenin verebileceği tek zarar altındaki yapışkan dandik ise sökerken kasanın tüm boyalarını da sökerek çıkar, o kadar. Düzenli ısınıp soğuyan şeyler elbet yıpranacaktır fakat bu yıpranmayı fark etmeniz orta kalite bir kaplama ile 1 2 seneden önce olmayacaktır. Kasanın dışını da kaplayacaksanız eğer dışı çizilmezse rahat 5 6 sene gider.

Peki boyamak ne kadar tutar? Kasa boyama konusunda daha önce hiç araştırma yapmadım. Ancak boyayabilecek bir arkadaş tanıyorum benim yerime. Boya ne kadar tutar sizce? Link atabilir misiniz?
Kullanmak istediğin boyanın tipine, özelliğine ve kalitesine göre değişiklik gösteren bir durum. PlastiDip tarzı kolayca sökülebilen kaplama boyalarda var, direkt olarak zımpara ile eski boyayı söküp direkt yeni boyanın sprey olarak atılmasını gerektiren boyalarda var.

Evet biraz araştırdm ama 2-3 kutu Akçalı gibi kaliteli boya yaklaşık 60-80 TL ediyor ki çok fazla para demek bu. Ben de karbon olayına geri döndüm. Ben hala kafamdaki soruya tam yanıt bulamadım ama :(
Kasanın içini karbon kaplamak sıcaktan veya başka bir durumdan ötürü sıkıntı yaratır mı? Parçalara zarar verir mi? Eğer cevabı net hayırsa karbonu alıp yapmayı düşünüyorum. Daha sonra pleksi ve PSU gizleme bölmesi yapacağım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı