Kasa ici sivi sogutma yerlesimi

Noxe3812

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Kasa: Coolermaster TD-500 Mesh
MBO: MSI X570 GAMING EDGE WIFI
CPU: AMD Ryzen™ 9 3900X , @ 4.5GHz
CPU Cooler: Corsair H150i Elite Capellix
RAM: Corsair Vengeance Pro 64GB (4x16GB) DDR4 @ 3600MHz
GPU: EVGA FTW3 GAMIN ULTRA RTX 3080
PSU: Corsair RM 750W 80+ Gold
SSD: Samsung 1TB 870 QVO SATA 3.0
M.2 SSD : Samsung 1TB 970 EVO PLUS NVMe
M.2 SSD : Samsung 1TB 980 PRO
Display: Samsung Odyssey OLED G9
Meslek
Graphic Designer
Merhaba dostlar,
Ekran kartim blower bir kart olmadigi için; chipseti sogutmak için cektigi havayi kasanin icersine sicak olarak uflemekte. Kasa icerisindeki sicak havadan etkilenen islemci fani ise bu sicak havayi tekrar islemciye vermekte. Sonuc olarak islemci sicakligi artiyor. Ben de bu durum uzerine disaridan alacagi hava ile sogutulan bir sivi sogutma almak istedim. Kasamin ust kisminda bu radyatoru ve fanlari takacak bosluk oldugunu dusunmuyorum. Bu yuzden gorsel gordugunuz kisma hali hazirda olan fanlarin uzerine radyatoru dik bir sekilde konumlandirmak istiyorum. Bu sivi sogutma sistemi için zararli midir? Omru acisindan bir sakinca var midir? Tavsiye ve yorumlariniz nelerdir?

IMG_20210124_170553.jpg

IMG_20210124_170609.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke kasanızın modelini de yazsaydınız.

Kasanızın üst kısmında sıvı soğutma için yer var gibi görünüyor.
Ön tarafa takacaksanız radyatörü sıvı soğutmanın giriş ve çıkış boruları aşağıda olacak şekilde takın. Bu şekilde motorun ömrü uzar ve su şakırtısı duymazsınız.

Keşke kasanızın modelini de yazsaydınız.

Kasanızın üst kısmında sıvı soğutma için yer var gibi görünüyor.
Ön tarafa takacaksanız radyatörü sıvı soğutmanın giriş ve çıkış boruları aşağıda olacak şekilde takın. Bu şekilde motorun ömrü uzar ve su şakırtısı duymazsınız.
Kasa: Coolermaster TD-500 Mesh. Bu borular oraya erisecek akdar uzun mu? Ekran kartina degerse SIKINTI olur mu?

Almayi dusundugum sogutma sistemi:
COOLER MASTER MasterLiquid ML360R ARGB 360mm İşlemci Sıvı Soğutucu | ITOPYA

Son düzenleme:
Hocam imzayı referans göstermek yasak. Bu yüzden ceza alabilirsiniz.

Ayrıca o sıvı soğutmayı önermem. Bir de üste takamazsınız. Öne takmak zorundasınız eğer 360mm sıvı soğutma alacaksanız.

Ayrıca o sıvı soğutmayı önermem. Bir de üste takamazsınız. Öne takmak zorundasınız eğer 360mm sıvı soğutma alacaksanız.
Ne onerirsiniz hocam? Ustte yeterli yer olmadigini dusunuyorum fakat olsa bile takamazsiniz dediniz? Sebebi nedir?

Bunları öneririm hocam.

TD-500'in üst kısmına 3600MM sıvı soğutma takılıyor. Zaten en uygun pozisyon da orası olur.

Eğer belleklerden veya anakarttan dolayı olmazsa ön tarafa dediğim gibi takabilirsiniz.
Kasa ile takım olsun diye ML360R alınabilir ama fiyatı gereksiz pahalı. Onun yerine Silverstone PF360 öneririm. Kendim de 240MM olanını kullanıyorum.

Bunları öneririm hocam.

Bu sogutucu hakkinda ne dusunuyorsunuz?

CORSAIR iCUE H150i RGB PRO XT 360mm İşlemci Sıvı Soğutucu | ITOPYA

Silverstone ile arasindaki var nedir? Testlerde yukarida cikmis hep.

TD-500'in üst kısmına 3600MM sıvı soğutma takılıyor. Zaten en uygun pozisyon da orası olur.

Eğer belleklerden veya anakarttan dolayı olmazsa ön tarafa dediğim gibi takabilirsiniz.
Kasa ile takım olsun diye ML360R alınabilir ama fiyatı gereksiz pahalı. Onun yerine Silverstone PF360 öneririm. Kendim de 240MM olanını kullanıyorum.
Hocam yukari takarsam, ekran kartinin kasanin icine verecegi sicak havayi sivi sogutucunun fanlari radyotere verecek. Ayni sey olacak yani.
@AlgoritMa TD500 ile TD500 Mesh'i karıştırmışım, kusura bakmayın.

@Noxe3812 çok iyidir fakat aşırı pahalı. Bence benim attığım modellerden birini alabilirsiniz. Yine de param var diyorsanız gayet iyi. :D
Param var ama bosa da harcamak istemem. 600tl bi fark var. Performans olarak verir mi bunu bana?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı