Kasa kapağı açık mı kapalı mı kullanilmali?

EnesOzdogan61

Kilopat
Daha fazla  
Kasanın kapağı kapalı şekilde sistem yükte işlemci 60-65 arası, ekran kartı 70-75 arası geziyor. Kapak ve ön cam açık şekilde işlemci 52-53, ekran kartı 62-65 arasında dolaşıyor. Sizce kapakları açık mı tutmalıyım? 1-2 haftaya sıvı soğutma alacağım. Kasam Powerboost X59. Hava akışı ön cam kapalı iken çok hava vermiyor ama önü açınca iyi üflüyor. Sizce ne yapayım? Değerler iyi mi? Açmadan mı kullanayım? Bu arada yükte derken oyun oynarken, işlemci testi yapınca 93'e kadar çıkıyor stok fan ile. Dark soğutucu var, Freezer X94BL. Onunla test ettim, 90'a kadar çıkıyor. Sıcaklık çok ani hareket ediyor. Birden düşüyor ve çıkıyor. Gameboost kapalı, stok hali ile kullanıyorum. İşlemci Ryzen 2600X.

Benzer sıcaktık değerlerim vardı.
Sıvı soğutma aldım işlemcime oc yapmama rağmen 41 dereceyi hiçbir zaman geçmiyor artık.
Ama ekran kartı sıcaklığın düşmeyecek sıvı soğutma ile. Kasa kapalı 75 açık iken 63 derece civarında geziniyor

İşlemci ryzen 5 2600 4.2 GHz (oc ile )
Ekran kartı MSI gaming Z rtx 2060

Benzer sıcaktık değerlerim vardı.
Sıvı soğutma aldım işlemcime oc yapmama rağmen 41 dereceyi hiçbir zaman geçmiyor artık.
Ama ekran kartı sıcaklığın düşmeyecek sıvı soğutma ile. Kasa kapalı 75 açık iken 63 derece civarında geziniyor

İşlemci ryzen 5 2600 4.2 GHz (oc ile )
Ekran kartı MSI gaming Z rtx 2060
Kapalı mı kullanıyorsun

Eğer açık kalırsa kasa düzenli bir soğutma işlemi gerçekleşmeyecek ve daha fazla ısınacaktır ve daha fazla kasanın içi tozlanacaktır istersen dene gör.

Hocam ben mecburi açmak zorunda kaldım kasam sıcak havayı dışarı atamıyor içerde kalıp parçaları yakıyor kapak takılıyken işlemci oyunlarda 94 dereceye çıkıyordu açınca 71 dereceye kadar düştü. Hızlı tozlanması dışında sorun teşkil eder mi? Ben her ay temizleyebilirim çünkü kasayı. İşlemcinin yanmasından iyidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı