Kasa mı, AIO mu?

Barbbo

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, kısa tutmaya çalışacağım.

İşlemcim 7700K, kasam CoreV1 modeli bir ITX. Şu anki soğutmam olan Cryorig H7 (Pek bilindiğini sanmıyorum ama güzeldir.) fazla OC yapmama izin vermiyor.

2 tercih var;
1. Corsair H80i v2 gibi bir şey alıp AIO ile sorunu çözmek. Ancak paranoyak gibiyim AIO konusunda akması falan filan okurken sık denk geldiğim şeyler.

2.Enthoo Evolv ITX gibi büyük bir ITX kasa alıp, sağlam hava soğutucusu takmak. Fan sayısı artırmak.

Hangisi mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock yapmaksa amacın her türlü hava akışı iyi kasa bulundurman icap eder. Şimdiki kasan daha çok düşük TDP'li işlemci odaklı sistem tercihlerinde rağbet gören türdendir. Önceliğin kasa sonra soğutucu olmalı bence. 380T veya Manta Evolv ITX'den bir tık daha iyi tercih olurdu.

Evet, sanırım kasa mantıklı nitekim 140mm boşluk var kasamda, milimi milimine zaten kullanıyor h7. Büyük kasa alarak ITX'den biraz uzaklaşmış olunacak ancak sanırım daha mantıklı bir seçenek yok, teşekkür ederim herkese :). Merak edenler için, 7700K, Core V1'de, 1.230v'da 4.7ghz görüyor, testlerde sıcaklık yüksek olsada PUBG,BF1 vs. max 80 olduğunu söyleyebilirim. Bu iyi bir değer mi, güzel mi tabi ki görecelidir.

Edit: 380T 150cm CPU soğutucu boşluğu ve nedense çok pahalı olan fiyatı ile çok mantıklı gelmedi. Esaslı soğutucular genelde 160-170 arasındalar diye biliyorum. Manta olabilir, çok kaliteli kasa ama değişik bir tarzı var. Araştırdım ve en hoşları, Fractal Nano S ve Enthoo ITX olarak buldum, bunlar da benden olsun :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı