Kasa nerede durmalı?

f4k04

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
1660 super - r5 5600 - 16gb ram - gb b550m ds3h
Dostlar merhaba Corsair Carbide 100R modeli kasasını kullanmaktayım. Isı ve tozlanma açısından kasa çalışma masasının altında ayağımın yanında mı durmalı yoksa direkt masanın üstüne mi koymalıyım?

Işıkları kapanabiliyorsa masa üstünde hem daha iyi hava alır hem az tozlanır. Fakat ışıkları kapanmıyor ve sizi rahatsız edecekse mecburen alta koymak zorundasınız.

Soğuk havanın alttan gittiğini düşünürsek? 🎭
Kasa masanın altında özellikle etrafı kapalı olursa biraz fazla ısınabilir hocam, tozlanma konusuna değinmeme gerek bile yok sanırım. Bizzat denedim, bir süre masanın altında kullanman gerekti ve ekran kartı sıcaklığım 4-5 derece artış göstermişti kasanın konumundan dolayı. Masanın üstü veya masanın yanında bir sehpanın üstüne koymak en sağlıklısı bence.

Kasa masanın altında özellikle etrafı kapalı olursa biraz fazla ısınabilir hocam, tozlanma konusuna değinmeme gerek bile yok sanırım. Bizzat denedim, bir süre masanın altında kullanman gerekti ve ekran kartı sıcaklığım 4-5 derece artış göstermişti kasanın konumundan dolayı. Masanın üstü veya masanın yanında bir sehpanın üstüne koymak en sağlıklısı bence.
Çevresel dekorasyon etkili elbette ancak yıllardır kasam yerde durur hatta önden filtreleri bile çıkarttım güzel hava akışı olsun diye tozlanma olmuyor. 🎭

Buna en iyi konu sahibi karar verecektir. İki konumun da zararı/faydası yok sonuçta hocam. 🙏🏼

Saygılarımla. 🌹

Technopat Haberler

Geri
Yukarı