Kasa öndeki hiçbir port çalışmıyor

Bera27

Hectopat
2. el bir bilgisayar almıştım. Fakat öndeki USB ve jak girişleri çalışmıyordu. Bir süre bu şekilde idare ettim ama bugün can sıkıntısından sorunu tespit etmek için kasanın ön kapağını açtım. Kabloları takip ettim ve bağlantıları inceledim, hepsi takılıydı. Portların ve anakartın fotoğraflarını ekte bıraktım, sizce bağlantılarda bir sorun mu var yoksa hub mu bozuk, veya bunun için ayrı bir driver mi indirmem lazım?

Anakart: ASUS M5A97 R2.0

Dosya Ekleri

• IMG_20230910_030332.jpg
    IMG_20230910_030332.jpg
    177,9 KB · Görüntüleme: 59
  • IMG_20230910_034626.jpg
    IMG_20230910_034626.jpg
    357 KB · Görüntüleme: 48
2. el bir bilgisayar almıştım. Fakat öndeki USB ve jak girişleri çalışmıyordu. Bir süre bu şekilde idare ettim ama bugün can sıkıntısından sorunu tespit etmek için kasanın ön kapağını açtım. Kabloları takip ettim ve bağlantıları inceledim, hepsi takılıydı. Portların ve anakartın fotoğraflarını ekte bıraktım, sizce bağlantılarda bir sorun mu var yoksa hub mu bozuk, veya bunun için ayrı bir driver mi indirmem lazım?

Anakart: ASUS M5A97 R2.0
Bağlantılar doğru mu kontrol et. Anakartın kitapçığı varsa oradan bak.

2. resimdeki sanki doğru takılmamış gibi. Siyah olan. Bi çıkar tak, üfle bakalım. Ne yazıyor girişler de peki?
Hocam bahsettiğiniz sağdaki mi soldaki mi?
Kablo olarak sağdaki USB kablosu soldaki de HD Audio ve AC97 Kablosu ikisini de takmayı denedim çalışmadı.

Hocam konuyla alakasız ama vidalamadiniz mi anakarti?
Dediğim gibi 2. el aldım üst tarafı vidalı alt tarafta eksik gibi ama sıkıntı yaşamadım hiç.

Kablo olarak sağdaki USB kablosu soldaki de HD Audio ve AC97 Kablosu ikisini de takmayı denedim çalışmadı.
Bir şekilde kasa kabloları yanmış olabilir. Ama en azından ses filan çalışırdı. Yani doğru yere takılı iseler, çok yapacak bir şey yok.

Dediğim gibi 2. el aldım üst tarafı vidalı alt tarafta eksik gibi ama sıkıntı yaşamadım hiç.
Vidalamanızı tavsiye ederim hocam kolunuz falan çarptığında sarsılabilir diye düşünüyorum, mahalle bilgisayarcilarından isterseniz genelde bedava verirler zaten montaj vidası gerektiğini söyleyin sadece.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı