Kasa soğutması nasıl olmalı?

Orhan Genç

Kilopat
Merhaba Gigabyte RTX 2060 modelinin sorunlu versiyonunu kullanıyorum. 85 dereceyi görüyor bende Alfais markasının fan çoklayıcısını alıp fanları bağladım. Kasa olarak Corsair Spec Delta RGB kasasını kullanıyorum. Önde 3 tane üstte 2 tane egzoz ve arkada 1 tane egzoz fan olmak üzere kasamda 6 fan var. Fanların hepsi yüksek ayarda dönüyor ve ekran kartı sıcaklığı olarak 2 derece kaybettim sadece arada 85 derece oluyor sabit olmuyor. 83 derece sabit alıyorum bir süre. Sorum şu üstteki fanın birini egzoz yerine normal bağlarsam bir fayda alır mıyım?
Not: Üstte takılan fanlar Arctic P12 modeli fanlar. Ne olur ne olmaz diye yazayım dedim. Diğer fanlar kasanın kendi fanları.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üzerine vantilatör de tutsan soğumaz o ekran kartı. Tek çare undervolt.

Aynı kartı kullanıyorum (hatta tek bakır borulu olanını). Tek çare undervolt. 75 dereceye düşürdüm RDR2'de. Mühendisler sonuçta 90 dereceyi geçmiyor bir sıkıntı yok değil diye soğutmayı iyi yapmamışlar ama fan sesini unuttular sanırım.

Aynı kartı kullanıyorum (hatta tek bakır borulu olanını). Tek çare undervolt. 75 dereceye düşürdüm RDR2'de. Mühendisler sonuçta 90 dereceyi geçmiyor bir sıkıntı yok değil diye soğutmayı iyi yapmamışlar ama fan sesini unuttular sanırım.
rica etsem undervolt ayarlarının fotoğrafını atar mısın? Ben pek bilmiyorum nasıl yapılır bakarak aynısını yapayım.

Rica etsem undervolt ayarlarının fotoğrafını atar mısın? Ben pek bilmiyorum nasıl yapılır bakarak aynısını yapayım.

Hocam benim ayarlar sizin işinizi görmez ancak işinize yarayacağını düşündüğüm ayarları atayım.
Önce Afterburner'dan voltaj tablosunu açın.

Ekran Görüntüsü (208) - Kopya.png

Sonra 900 mv için 1860 MHz verip işlemi onaylayın (Afterburner ekranındaki Tick'e basarak)

Ekran Görüntüsü (210).png

1860'tan fazla olan noktaları shif+sol tıka basılı tutarak seçin.

Ekran Görüntüsü (211) - Kopya.png

Herhangi bir noktadan tutup iyice aşağı çekin.

Ekran Görüntüsü (212) - Kopya.png

Bu şekilde olacaktır. İşlemi onaylayın.

Ekran Görüntüsü (213) - Kopya.png

Sonuç bu şekilde olacak. Mor seçili alan kalırsa bir sıkıntı olmaz ama Shift'e basılı tutup en sağdaki siyah boşluğa tıklayın bir kez mor alan gider.

Son düzenleme:
Hocam benim ayarlar sizin işinizi görmez ancak işinize yarayacağını düşündüğüm ayarları atayım.
Önce Afterburner'dan voltaj tablosunu açın.

Eki Görüntüle 1467203

Sonra 900 mv için 1860 MHz verip işlemi onaylayın (Afterburner ekranındaki Tick'e basarak)

Eki Görüntüle 1467214

1860'tan fazla olan noktaları shif+sol tıka basılı tutarak seçin.

Eki Görüntüle 1467208

Herhangi bir noktadan tutup iyice aşağı çekin.

Eki Görüntüle 1467210

Bu şekilde olacaktır. İşlemi onaylayın.

Eki Görüntüle 1467211

Sonuç bu şekilde olacak. Mor seçili alan kalırsa bir sıkıntı olmaz ama Shift'e basılı tutup en sağdaki siyah boşluğa tıklayın bir kez mor alan gider.

İlginiz için teşekkürler. Bir deneyeyim olmazssa pek zorlamak istemiyorum. Sıcaklık fanlar sayesinde 83 dereceye sabitlendi pek oynamıyor nadiren çıkıyor. Son olarak sorum şu RTX açınca DLSS falan açınca sizce bu sıcaklık değeri artar mı tekrar? Undervolt yapamazssam en kötü bilgisayarcıda yaptırırım diye düşünüyorum.

İlginiz için teşekkürler. Bir deneyeyim olmazssa pek zorlamak istemiyorum. Sıcaklık fanlar sayesinde 83 dereceye sabitlendi pek oynamıyor nadiren çıkıyor. Son olarak sorum şu RTX açınca DLSS falan açınca sizce bu sıcaklık değeri artar mı tekrar? Undervolt yapamazssam en kötü bilgisayarcıda yaptırırım diye düşünüyorum.

DLSS açarsanız sıcaklık düşer. RTX Max 2 derece arttırır. Bilgisayarcının undervolt yapacağını düşünmem. Attığım talimatları uygulayarak 10 derece düşürebilirsiniz. 10 dakika heaven Benchmark'ta test edin. Siyah ekran almazsanız sıkıntı yok. Alırsanız 15 MHz düşürün. Yine olmazsa 15 daha düşürüm o zaman olacaktır. Ayrıca bilgisayarı her açtığınızda ayarlar sıfırlanabilir. 30 saniye ayırıp tekrar yaparsınız. 4 aydır undervoltlu kullanmama rağmen o olayı çözemedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı