Kasa Temizleme Nasıl Yapılır?

*!!NIGHT!!*

Kilopat
Daha fazla  
Yakın bir zamanda kasamın içini temizlemek istiyorum. Sulu boya fırçası gibi şeyler kullanabilir miyim? Hani ekran kartının üstünde küçük bina gibi şeyler olur ya, onlara zarar gelir mi fırça ile?
Çünkü bazı toz olan yerler ekran kartının o dediğim yerleri ve oraları da fırçalarsam bir sıkıntı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:

Şu tarzda bir fırça ile gözü kapalı şekilde temizleme yapabilirsiniz, herhangi bir zarar gelmez.

Buda örnek video olsun;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yumuşak uçlu bir fırça ile hafif bir şekilde temizleyebilirsin bir sorun çıkmaz. Kasayı temizlerken dikkat edilmesi gereken en önemli şey statik elektrik plastik bir eldiven kullanmanı tavsiye ederim.

Fırca biraz dikkat edildiği surette zarar vermez merak etme kardeş. Ancak sadece fırça yeterli olmaz.
Tozun kasanın içinde yerini değiştirmekten ziyade kasanın içinden çıkarmak gibi bir strateji geliştirmek gerekiyor.
Saç kurutma makinesinden daha güçlü aygıtlar ile üfleme veya vakumlama gibi...
Hazır bu işe girmişken tümden bir temizlik ve macunların da yenilenmesini önermeliyim.
Sökülen parçaların daha kolay ve daha güzel temizlendiğini de notunu düşüyorum.
Kolaylıklar.

Kondansatörlere bina dediğinize göre fazla bir bilginiz yok anladığım kadarı ile, :) en başlarda ben de böyleydim, kendimi hatırladım biraz. Ben de korkuyordum bir şey olur diye ama sandığınız kadar hassas parçalar değil. En iyisi hava tutun ve fırça ile gözünüze çarpan yerleri temizleyin.

Haftada bir kasa içi dışı temizlerim, sökmemek kaydı ile ayda 1 fanları temizlerim. Fan temizliği için hafif ıslatılmış kulak pamuğu tavsiyemdir. Yine hafif ıslak ( iyi sıkılmış ) toz bezi ile kasa içine ufak dokunuşlar yapabilirsin. 6-8 ayda bir komple söküm + macun değişikliği tavsiyemdir. Oh misss.

Arkadaşın dediği gibi macun değişikliği 6 veya 12 ayda bir tekrarlanması tavsiye edilir. Bilem birisi için 5 dakikalık bir iş fakat bilmiyorsanız çok dikkatli olun, öncelikle sadece işlemci fanını sökün ve işlemciyi çıkartmayın. Eğer işlemciyi çıkartırsanız pinleri yamultma ihtimaliniz var, anakart üzerinde macun değiştirilmesi daha iyi olur. Önce eski termal macunu silin ve yenisini ince bir katman olarak sürün, kredi kartı vs. yardımı ile ince bir katman şeklinde yayabilirsin. Daha sonra işlemci fanını takın ve bitti.

Artı -1 Eksi
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı