Kasa temizliği nasıl yapılır?

• Konuyu başlatan XFG
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 486

XFG

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımı toplayıp kullanmaya başlayalı 1-1.5 ay oluyor. Bilgisayarın bulunduğu odada bilgisayar hemen tozlanıyor. Bu yüzden sık sık temizliğini yapmayı düşünüyorum. Kasanın ön tarafındaki fanlardan bilgisayarı başlatınca "tırrrr" şeklinde ses geliyor. Tozlanmış olduğundan şüpheleniyorum. Kasa temizliğini nasıl yaparım?

Kasam: Zoko Amiral DK431

Son düzenleme:
En kolay yol hava kompresörüyle olur. Elde taşınır küçük hava tüpleri de var, YouTube'dan video açıp temizlik adımlarına bakabilirsin.

Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımı toplayıp kullanmaya başlayalı 1-1.5 ay oluyor. Bilgisayarın bulunduğu odada bilgisayar hemen tozlanıyor. Bu yüzden sık sık temizliğini yapmayı düşünüyorum. Kasanın ön tarafındaki fanlardan bilgisayarı başlatınca "tırrrr" şeklinde ses geliyor. Tozlanmış olduğundan şüpheleniyorum. Kasa temizliğini nasıl yaparım?

Kasam: Zoko amiral DK431.

Kasa yan paneli aç işlemci fanı ve diğerlerini hava üfleme makinesi ile temizle elinde varsa.

Kasam: Zoko Amiral DK431

1.5 ayda fanlardan öyle bir ses gelmemesi lazım. Balkona çıkarıp saç kurutma tutabilirsin.

Kasam: Zoko amiral DK431.

Şahsen ben yan cami aciyorum ekran kartı ve egzoz fanini çıkartıp temizliyorum kasamin ön yüzü de açılabilir olduğundan ön fanlari oradan siliyorum temizlerken çok fazla kulak temizleyicisi harcanıyor ama hakkını verdiğini düşünüyorum.

Kimse yazmamış ben bir bilgi vereyim. Kompresör veya elektrikli süpürge ile temizlik yaptığınız esnada kasadaki tüm fanları (ekran kartı fanı, cpu fanı, eksoz fanı vs) sabitlemeniz gerekmektedir. Eğer sabitlemezseniz kompresör ve elektrik süpürgenin fanı hızlı bir şekilde döndürmesi sonucu fanınız elektrik üretebilir bu da kısa devreye veya gereksiz voltaja sebep olarak fiş takılı olmasa dahi bileşenlerinize zarar verebilir. Aklınızda bulunsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı