Kasa Temizliği Nasıl Yapılır?

rhaecia

Hectopat
Katılım
18 Haziran 2019
Mesajlar
367
Çözümler
3
Buradaki kasayı kullanıyorum.
Öndeki 3 fanın önünde cam bir panel var. Bu paneli takınca fanlar yeterince hava çekemediği için sıcaklıklar 10 derece kadar artıyor. Paneli çıkardığımda ise yaz ayından dolayı içerisine çok toz giriyor ve özellikle fanların üstü epey tozlanıyor. Kış ayında zaten havalar soğuk olduğu için paneli kapatmayı düşünüyorum. Kasım ayı sonlarında kasayı detaylıca temizlemek istiyorum hazır mevsim geçişindeyken. Öndeki fanları nasıl tozdan arındırabilirim ve kasa içindeki parçalara zarar vermeden nasıl kasa içindeki tozları alabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Devre temizleme spreyleri ile anakartı v.s temizleyebilirsiniz. Ön fanları da fön makinesiyle yüksek hızda ters yönde tutarsanız fazla tozdan arınır diye düşünüyorum.
Fanları daha iyi temizlemek için hava vuruyorlar sanırım. İsterseniz fanları tek tek söküp yaprakları ıslak mendille temizleyebilirsiniz.
Ama ekran kartı veya anakarta sıcak hava tutmayın özellikle de fön makinesiyle.
PCB yıpranır veri yollarında hasar meydana gelir. Diye düşünüyorum.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı