Rehber Kasa Tier List

Eğer ekran kartını horizontal bir şekilde montajlayıp 6 tane kaliteli fan ile doldurursanız ekran kartınız buz gibi çalışacaktır ve kasa içi sıcaklığınız da düşük olacaktır.
Kasanın içerisinde altındaki üç fanla beraber toplamda 10 adet fan montajlamayı ve dediğiniz gibi GPU'yu yatay olarak montajlamayı hayal ediyorum. Görelim bakalım, nasıl bir sistem çıkacak ileride ortaya.

Benim kasa F katmanındaymış 😱
1647015613093.png

Neredeyse 10 derece soğutma farkı yaşamışken GT301'in Warcry'dan aşağıda olması üzdü.
GT301 hava alıyor evet ancak kendi kalitesi çok üst değil ve aşırı küçük. Bir de ikisi farklı kulvardalar.
Kaynak olarak ürünlerin kendi web sitelerini ve bazı kasayla alakalı video çeken kullanıcıların YouTube'daki kutu açılımı / incelemelerini kullandık.
Şuna ekleme yapayım, özellikle daha yaygın olarak bilinen ve alınan modellerin hepsine fiziksel olarak sistem toplama tecrübem var.
Bence Sharkoon REV100 A Tier olabilirdi, kendi kullandığım kasa :)

Güzel olmuş, elinize sağlık.
REV100'de bi' fan olsa bir de Shroud olsa A+'ı bile var bence de, stok hali biraz boş geliyor malum.
Listeyle ilgili söyleyebileceğim tek şey var, resmen sadece sitelerden fotoğraflarına bakılıp ''Tier List'' adı altında yazılmış buraya.

Bu listeye göre kasa alanın vay haline.
Senin yaşının on katından fazla sistem toplamış ve bu kasalardan birçoğunu bizzat denemiş biri olarak sadece gülüp geçeceğim. Bilgin varsa ve itiraz edeceksen düzgünce et, yoksa konuyu boşuna kirletme.

Kaynak olarak ürünlerin kendi web sitelerini ve bazı kasayla alakalı video çeken kullanıcıların YouTube'daki kutu açılımı / incelemelerini kullandık.

Hocam yeni kasa aldım daha 1 hafta olmadı 😀 acaba hangi tier listeye girer? Ya da girer mi? Bütün fan slotları dolu soğutma performansı fena değil.

Benim Dark flash Pollux'u D+ da görmek şaşırtmadı ama fiyat performans olarak öneririm.
Onun gibi bazı kasalar var ya, ama fiyatları çok abartıldı zamanla. N5 MF de aynı durumda mesela, zamanında ikisini de az önermedik ama şu anki fiyatlarında asla önermem.
Hocam yeni kasa aldım daha 1 hafta olmadı 😀 acaba hangi tier listeye girer? ya da girer mi?
Onu 3350G'li bir sistemde kullanmıştım, aslında olması gereken fiyat bandı için güzel, ancak şu anda bir tık pahalı kaçıyor bence. D Tier'e bence girer, ekleyelim onu da.

GT301 hava alıyor evet ancak kendi kalitesi çok üst değil ve aşırı küçük. Bir de ikisi farklı kulvardalar.

Şuna ekleme yapayım, özellikle daha yaygın olarak bilinen ve alınan modellerin hepsine fiziksel olarak sistem toplama tecrübem var.

REV100'de bi' fan olsa bir de Shroud olsa A+'ı bile var bence de, stok hali biraz boş geliyor malum.

Senin yaşının on katından fazla sistem toplamış ve bu kasalardan birçoğunu bizzat denemiş biri olarak sadece gülüp geçeceğim. Bilgin varsa ve itiraz edeceksen düzgünce et, yoksa konuyu boşuna kirletme.
İmzandaki sistemden belli oluyor topladığın sistemlerin parça kalitesi... A+'a da koymayı unutmamışsın (ki C tier bile olamaz) tebrikler 😂

NZXT'ye parası yetmeyenler sallamış yine (!).

Eline sağlık güzel ayırt etmişsin kasaları, bundan çıkarak neyi alacağına karar verebilir çoğu kullanıcı.

:D
Invader güzel kasa, ben şahsen beğeniyorum. Özellikle zamanında çok F/P'ydi.

O cam ne ya, bakarken ben boğuldum :D.

Kasamı bende beğeniyorum modlanmaya açık bir kasa. LCD modumun ilk ve 2. versiyonunu görüyorsunuz aşağıda. Ama maalesef ekranı kırdığım için artık o güzelim mod yok:'). 2. mod olarak öndeki çelik parçayı kesmeye çalıştım dremel ile ama o da fail oldu kesilmiyor nalet. Sticker yapıştırıp geçtim artık.

IMG_20210712_215944.jpg

1632194185505.jpg

1632165547568.jpg

Neredeyse 10 derece soğutma farkı yaşamışken GT301'in Warcry'dan aşağıda olması üzdü.
Berkay ve Manfrom hocalarım sadece hava akışı olarak değerlendirmemiş kasaları. 🙏
Konuda hangi kriterlere göre değerlendirdiklerini belirtmişler. Warcry gösterişe önem veren bir kasa iken GT 301 daha farklı bir kulvarda 👍
Listeyle ilgili söyleyebileceğim tek şey var, resmen sadece sitelerden fotoğraflarına bakılıp ''Tier List'' adı altında yazılmış buraya.

Berkay ve Manfrom bey yıllardır bu platformdalar ve özellikle kasa konusunda belki de forumun en iyi 2 kişisi. Gerek gerçekte olsun, gerek sanal alemde birçok kasayı inceleyerek bu konuda fazlaca bilgi sahibi olmuş kişiler. Listedeki kasaların hepsini eminim avuçlarının içi kadar iyi biliyorlardır.

O yüzden bu söylemini aşırı yersiz ve boş buldum, peki sen kimsin, listedeki kasaları ne kadar araştırdın? Hangileri hakkında yeterli bilgiye sahipsin? Önce bunları bir düşünüp sonra yorum yap.

Böyle bir şeyin olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Defalarca kez QP Bilişim, Vatan Bilgisayar, İtopya ve Adeks Store'a gidip bizzat kasaları canlı olarak görüp kullanıcıları hakkında düşüncelerini toplamıştık. Akakçe'ye girip fiyat sıralayıp oradaki kasaları toplayıp kendi isteklerimize göre hepsini bir tiera sallayıp konu oluşturmadık anlayacağın.
Tamamen bu tier liste bakarak bir ürün almak söz konusu değil zaten. Çünkü kendi ürünlerinin boyutlarına ve almak istediğin kasanın özelliklerine detaylı olarak bakılması gerekir. Örneğin X kasasını CLC için almak istiyorsundur ancak o kasanın maksimum 420mm radyatör desteği vardır, X kasasının 360 vardır. Bu durumda tabi ki o kasayı tercih etmezsin. Kısaca elinde bulunan donanımlara göre kasa tercihi yapman doğru olandır. Bu tier listin asıl amacı, insanların piyasada bulunan kasalar hakkında genel bir bilgi sahibi olmasıdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı