Rehber Kasa Tier List

@BerkayZ87 uzun zaman sonra tekrar konuya geri döndüm :) Phanteks kasalar geldi ama fiyatlar tahmin ettiğimden yüksek. 2.el olarak sıfır temizlikte olduğunu söyleyen birinden be quite silent base 802 beyaz kasa buldum. Ekstra mesh paneli ve fanları var ancak 4900 lira fiyat biçmiş. İndirim vs isteyeceğim tabii de tavsiyen ne olur acaba? Phanteks evolv Tg'den neye geçmeliyim? P600S ya da G500A alıp geçeyim mi yoksa macera mı arayayım? :)

Satıcı şahıs alacak kasa bulmadan satamam dedi. O iş iptal oldu bir tık.

G500A vs P600S beyaz. Hangisini alayım ya da öneri varsa verin lütfen alacağım birazdan...
@BerkayZ87

Airflow + RGB istiyorsan G500A, Evolv TG gibi kaliteli ama hava akışı başarılı bir model istersen P600S al.
-CArLxBugY

G500A ile P600S arasında malzeme kalitesi farkı var mı demek istiyorsunuz yani? Ben aynıdır sadece hava akışı farklı diye düşünmüştüm.

Ayrıyeten G500A tamamen mesh panele sahip yani P600S'ten hava akışı olarak aşağıda kalamaz diye düşünüyorum. Yanlış mıyım?

Bu yüzden kararsız kaldığım için soruyorum.

G500A ile P600S arasında malzeme kalitesi farkı var mı demek istiyorsunuz yani? Ben aynıdır sadece hava akışı farklı diye düşünmüştüm.

Ayrıyeten G500A tamamen mesh panele sahip yani P600S'ten hava akışı olarak aşağıda kalamaz diye düşünüyorum. Yanlış mıyım?

Bu yüzden kararsız kaldığım için soruyorum.
Hava akışında G500A, P600S'ten daha iyi, tersini söylemedim. Malzeme kalitesi olarak ise P600S daha önde G500A'dan, seçim sizin.

Phanteks Eclipse P600S, Mid Tower, Sessiz Bilgisayar Kasası Mat Beyaz
Phanteks M25, 140mm, PWM, DRGB Bilgisayar Kasa Fanı

Bu şekilde sipariş vermiş bulunuyorum. Soğutma performansı olarak abartı fark olmayacağını ve ses sıkıntısı yaşamamak için P600S modelinde karar kıldım. Önde 3x M25 D-RGB fan geliyor arka taraf için de 1 adet ayrıyetten sipariş verdim.

1684502700578.png

1684502759798.png

@claswan Dün cezam vardı, yazamadım. Hayırlı olsun.

Teşekkürler. Tahmin ettim ve hatta Sosyal Önerileri bölümüne konu açtım. Cezası olan üyenin neden cezasını göremiyoruz diye. Çünkü konuya bakıyordun ve yazmıyordun :) Neyse geçmiş olsun umarım tekrarlamazlar.

Kasayı görünüş ve kullanışlılık açısından 10/10 veriyorum. Keşke şöyle olsaymış dediğim yanları yok değil ama puan kırmama gerek kalmıyor. Örneğin Phanteks Evolv'un iç kaplaması saten kumaş gibi kaygan iken bununkisi normal kasa yüzeyinin bir tık daha kaliteli hali. Tabii ki düz kasalardan kat kat iyi ama Evolv'deki malzeme ile aynı değil ama olması da gerekmiyor.

Soğutma performansını ilerleyen günlerde deneyeceğim. Sessizlik 10 numara.

Şerit LED'in olmadığına neredeyse %100 eminken kurulum sırasında "bu ne lan" dedim :D Kasayı bir açtım D-RGB şerit LED var PSU Cover'da.

Ekran kartının kablolarını bu şekilde geçirmek istedim. Sizce sorun teşkil eder mi? 4000 serisinde bükünce sorun oluyor dediler ama bu 3080 Ti. (Oradan geçirme denedim hem daha temiz görüntü oluyor hem de GPU ışıklı Logosu ve logo altındaki şerit led göüzkmesi için. Aslında logo altındaki şerit led için bile yapılır sadece çünkü kasanın beyaz zeminine ciddi anlamda yansıtma yapıyor)

20230521_002757.jpg

PSU çok sırıtıyor diye bir malzeme ile kapladım.

20230521_002741.jpg

Bundan sonra karışık olarak kasadan görseller.

20230521_002622.jpg

20230521_002621.jpg

1684618604516.png

1684618617639.png

20230521_002636.jpg

Eski kasam ile kıyaslaması. Çok bir şey anlaşılmıyor ama boyut olarak hemen hemen aynı olsa da az daha uzun geldi P600S.

1684618748877.png

Işıklandırması çok şık duruyor, güle güle kullanın bende bu kasa ile O11 EVO arasında kaldım. :)

Teşekkürler.

Hocam Dynamic EVO alıyordum üstüne dikey kit, mesh ön panel vs. vs. Sonra baktım fan yok. Fanları ekle onu ekle bunu ekle ortada sonuç ne oluyor peki?

Sessizlik özelliği yok,
Fanlara bir ton para harcıyorsun ama yine de havalandırması çok iyi olmuyor.
Tamamen fan doldurmazsan istediğin görüntüyü elde edemiyorsun.

Bu yüzden Phanteks'e devam dedim. Hatta G500A alacaktım ama Sessizlik özelliğini sakın es geçmeyin derim. İş yerindeki arkadaşım sistem toplayacak o da benim kasa ile Dyanmic EVO arasında kaldı. Ses benim için önemli değil nasılsa kulaklık takıyorum diyor. Ama oyun oynarken hafif bir sessiz ortama girince bile fan sesini duymak çıldırtabiliyor bazen.

Kısacası ben bu ürünü pazarlamak istesem Sessizlik özelliğinden yola çıkarım.

Peki benimk kasa nasıl tamamen sessiz?
Güç kaynağında Eco Mode var, belirli yüke kadar fan açmıyor.
Sistemdeki tüm fanlar 40 dereceye kadar %30'da çalışıyor.

Bu şekilde laptop kadar sessiz şu an.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı