Kasa tozlanması

Gesto

Centipat
Katılım
24 Şubat 2020
Mesajlar
23
Merhaba arkadaşlar 3-4 hafta önce topladığım bilgisayar masamın üzerinde durmasına rağmen acayip şekilde tozlanıyor. Üfleme makinesi alıp ayda bir üflemem gerekmektedir. Ekran kartımın 3 fanlı ve büyük olduğundan dolayı kasayı sürekli hareket ettirmek istemiyorum.
Kasa fanlarının önüne filtre takmak istiyorum ve hazırda satılanlar çok pahalı şu an kasada 3 adet giriş 1 adet eksoz fanı bulunmakta. Bende buna daha kolay ve ucuz bir çözüm bulmak için şöyle bir şeydüşündüm. Klima hava filtesi fanların önüne filtre takmak istiyorum 3 adet olan giriş fanını 5'e çıkararak soğutma performansınında düşmesini istemiyorum. İnternette böyle bir filtre gördüm 4'e bölersem 6 adet fan için filtre çıkmış olacak. Ayrıca su ile de yıkanabiliyormuş.
Sizin düşünceleriniz ve tavsiyeleriniz nedir benim için çok önemli.

1585645686305.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Klima hava filtresi ile bir çözüm bulamazsın.
Klima için kullanılan fan yapısı ve hava basıncı bir değil.

Bilgisayar fanı gerekli miktarda hava çekemez bu ürünle.
Bundan kaynaklı oluşacak ilk sorun ısı sorunu olur. Serin hava alamayan kasanın iç hava derecesi ciddi anlamda yükselecektir.
Bu yetmezmiş gibi yeterli hava çekilmediği için kasanın içine egzoz fanlar vakum etkisi oluşturacaktır.
Isının hava üzerinde soğuması gerekirken bu olmadığı için parçalar üzerinde ısınmalar dahi başlayacaktır.
maxresdefault.jpg

Kullanacağın ürün en fazla böyle bir şey olabilir klima filtresi olarak düşünürsen eğer.



Bu ürün türünde filtre kullanmalısın. Kasanın hava giriş ve çıkış dengesini bozarsan eğer sorundan başka bir şey görmezsin.
 
Evet dediğiniz gibi kasa içinde düşük basınç oluşursa ısınma artabilir. Fakat hazırlar çok pahalı dediğiniz gibi ince bir filtre araştırayım.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı