Kasa ve Laptopta Kısa Süreli Ani Donma ve Ses Cızırtısı

Hotkeys

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Daha geçen hafta yeni bir sistem satın aldım. Aynı zamanda bir laptop'a sahibim. Hem laptopta hem de kasada kullanırken nadiren de olsa kısa süreli bir donma yaşıyorum. Donma derken her şey tamamen donmuyor. Mesela mouse u o an hareket ettirirken mouse takıla takıla geliyor. Görüntü varsa takıla takıla hareket ediyor ve ses cızırdıyor. Laptop'ta da aynı sorunu yaşadığım için ya yazılımsal ya da priz kaynaklı olduğunu düşünüyorum ancak tam olarak emin değilim.

Kasa Sistemim şu şekilde, daha alalı 1 hafta olmadı ve testleri yapılıp gönderildi:

• AMD Ryzen 9 5900x
  • Asus Nvidia Tuf 3060 Tİ OC edition
  • Samsung 980 Pro 1 Tb SSD
  • Asus Rog Strix 850watt 80 gold +
  • Asus Tuf x570 Anakart
  • Asus Rog Strix LC240 Sıvı Soğutucu
  • GeiL 16 GB 3600mhz cl18 Ram

Laptop Sistemi ve modeli Asus ROG GL752VL
  • Intel Core i7 6700HQ
  • NVIDIA GeForce 965M
  • 126 GB SSD
  • 1TB HDD
  • 16 GB RAM

Yıllar üstüne kaliteli bir bilgisayar alınca ve böyle bir problem nadiren de olsa yaşayınca insan biraz korkuyor açıkçası. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Ekstra: Bir de kasayı çalıştırdığım zaman fanlar aşırı hızlı çalışıyor. Ancak ayarlardan Silence modunu alınca normal seviyeye geliyor. İşlemcim boşta genelde 35-40 derece arasında çalışıyor. Bunun sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok temiz bir şekilde format at gereksiz hiçbir şey yükleme tek tek adım adım BIOS ayarlarını yap ve driverları yükle lisanssız hiçbir şey alma yükleme Windows güncellemelerini de yap internette bu anlattığım ile ilgili güzel kurulum videoları var birini izleyip yapabilirsin donanım kaynaklı bir sorunun olduğunu düşünmüyorum.

1- Sürücüleri kontrol edin hocam bozulmuş olabilir.
2- Görev Yöneticisinden kaynakları fazla kullanan program vs. var mı kontrol edin.
3- Elektrik tesisatınızı kontrol edin, imkanınız varsa dizüstü bilgisayarınızı komşunuzda falan deneyin ya da topraklı ve akım koruması olan prizlerden kullanın.
4- Kapsamlı bir virüs taraması ve temizliği yapın. Rehber
5- DISM aracı ile bozuk sistem dosyalarını onarma. Rehber
6- Windows'un özellik güncellemesi almayan bir sürümünü kullanmak veya şu anki Windows'un eski sürümlerini denemek. Her iki bilgisayarda da oluyorsa aklıma direkt bozulmuş olabilecek sistem dosyaları geldi.
7- BIOS sıfırlamak.
8- MemTest ile bellekleri kontrol etmek.
9- Gelişmiş güç seçeneklerinde Pci Express bağlantı güç yönetimini kapatmak.
10- Güç seçeneklerinden Hızlı Başlatma'yı ve Hazırda Beklet özelliğini devre dışı bırakmak.
11- Üçüncü taraf yazılım ile kayıt defteri temizliği yapılabilir veya Temp klasörü silinebilir.
12- Sabit disklerde bir sorun olabilir. Bad Sector taraması yapabilirsiniz.
13- Format sonrası kullandığınız programların hiçbirini kurmadan sistemi test edebilirsiniz.

Her iki cihazda da yaşadığınız için ihtimaller çoğalıyor hocam maalesef.

Çok temiz bir şekilde format at gereksiz hiçbir şey yükleme tek tek adım adım BIOS ayarlarını yap ve driverları yükle lisanssız hiçbir şey alma yükleme Windows güncellemelerini de yap internette bu anlattığım ile ilgili güzel kurulum videoları var birini izleyip yapabilirsin donanım kaynaklı bir sorunun olduğunu düşünmüyorum.
Bazı mimarlık programlarını mecbur lisanssız kullanıyorum bayım. Sadece onlar lisanssız, onlar da olmadan pcyi kullanmanın anlamı yok sanırım ama dediğinizi deneyeceğim.
1- Sürücüleri kontrol edin hocam bozulmuş olabilir.
2- Görev Yöneticisinden kaynakları fazla kullanan program vs. var mı kontrol edin.
3- Elektrik tesisatınızı kontrol edin, imkanınız varsa dizüstü bilgisayarınızı komşunuzda falan deneyin ya da topraklı ve akım koruması olan prizlerden kullanın.
4- Kapsamlı bir virüs taraması ve temizliği yapın. Rehber
5- DISM aracı ile bozuk sistem dosyalarını onarma. Rehber
6- Windows'un özellik güncellemesi almayan bir sürümünü kullanmak veya şu anki Windows'un eski sürümlerini denemek. Her iki bilgisayarda da oluyorsa aklıma direkt bozulmuş olabilecek sistem dosyaları geldi.
7- BIOS sıfırlamak.
8- MemTest ile bellekleri kontrol etmek.
9- Gelişmiş güç seçeneklerinde Pci Express bağlantı güç yönetimini kapatmak.
10- Güç seçeneklerinden Hızlı Başlatma'yı ve Hazırda Beklet özelliğini devre dışı bırakmak.
11- Üçüncü taraf yazılım ile kayıt defteri temizliği yapılabilir veya Temp klasörü silinebilir.
12- Sabit disklerde bir sorun olabilir. Bad Sector taraması yapabilirsiniz.
13- Format sonrası kullandığınız programların hiçbirini kurmadan sistemi test edebilirsiniz.

Her iki cihazda da yaşadığınız için ihtimaller çoğalıyor hocam maalesef.
Bayım iyi günler, monitörü ölü piksel sebebiyle servise verdim. Geldiği gün maddeleri tek tek deneyip sizi bilgilendireceğim ama hepsinden önce bir akım korumalı priz alıp onda deneyeceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı