Kasa ve PSU Önerisi

Arkadaşımın sistemde 1 hafta önce Zalman S3 kullandım S2 ile aralarındaki fark ön paneli farklı onun harici birebir aynılar. 40TL daha ucuza satıyordu aldığımız vakit Yukko dahada bütçesini zorlamamak adına bunu tercih ettim. Giriş-orta seviyede ürünlerinin az ekmeğini yemedik Zalman'ın yemin ederim hayal kırıklığına uğrattı beni. Tenekeden farksız elimle tutarken kalcak diye korkuyordum yanılmışım bu ürün hakkında. Ben kesinlikle önermiyorum. Benim önerim bunlar olucaktır:

Sharkoon AI7000 Silent Serisi Kırmızı ATX Mid Tower Kasa - incehesap.com
CPU soğutucusu için 17.5CM, GPU için 39CM alan sağlıyor. Kasa önde 2 adet 12CM fan (CFM değerleri hakkında bilgi bulamadım). Arkada ise 14CM LED'li fan karşılıyor. Yan tarafı Tempered Glass. Ön panelin yan kısımlarından uzunlamasına ve aşağı tarafında hava alıcak ızgaralar var ve bunlar küçükte sayılmaz.
İnceleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Güç kaynağına gelince Aerocool KCAS serisini ve bu gördüğümüz Cylon modelini Andyson üretmekte ve başarılı bir üretici diyemiyorum. İyi modelleri de var fakat çoğunluğu ele alırsak HEC, OEM ve CWT gibi üreticilerin çok daha aşağısında tavsiye etmiyorum. Uzun lafın kısası Andyson yapımı ürünler güven vermiyor.
Güç kaynağı olarak tavsiyem bu fiyata VS550 (2018) olucak. 12V üzerinden 528W verebiliyor ve sadece ses hakkında iyileştirme değil yapısında da iyileştirmeler oldu.
İnceleme: Corsair VS450 Power Supply Review: Affordable and Reliable (VS550 ile yapıları aynı.) Buradan Ripple değerleri, lehimleme kalitesi, kullanılan kondansatörler, mosfet ve diyotlar vs... hakkında bilgi edinebilirsin.

PSU lu bir kasa almayacağım muhtemelen. Sebebine gelirsek kasalar gayet güzel ama iclerinde ki PSU lar kalitesiz. Fiyati düşük tutmak icin olabilecek en düşük ve kötü seri PSU konuyor içine. Yukari da GameBooster da olduğu gibi. Xigmatek kasa da da öyle. Beast ve Venom kasalar çok güzel fakat PSU lar o kadar da kaliteli değil. Bu yüzden güzel bir fiyata kasayi alip yanina kaliteli bir PSU kombine etmek daha güzel. Tabi bu benim görüşüm. Kasa ve PSU ikilisine 600 den fazla vermek istemiyorum. 250 TL GameBooster, Dark N5 veya Zalman S2 içine de 340 TL ye Corsair VS550 veya High Power Element 650W yari modüler alinabilir.
Aerocool Cylon RGB 500W vardı aklımda bu PSU Corsair ve High Power dan kalite olarak biraz daha düşük ama fiyati da düşük. Diğer taraftan görüntü güzelliği var RGB aydinlatma ile. Fiyat farkini kasaya ek alinacak fanlar icin kullanilabilir ayrica kasaya biraz daha görüntü katmış olacak.
İndirimlere gelince indirimler genelde 300 TL yerine 299TL gibi olabiliyor :) sabırlı olmak gerek ama kur hareketliliği de kötü etkiliyor, indirim beklerken 5-10 TL artabiliyor. @Zgrrs

Tam da düşündüğüm şeyleri söylemişsiniz PSU kısmında. VS550 en iyi seçenek gibi duruyor veya High Power Element 650 yari modüler. Sharkoon kasalari pek incelememistim. Onlara da bir göz atayım. @Ayı Rıza

Son düzenleme:
Dark N5 eğer değiştirmediler ise PSU olarak High Power güç kaynağı ile birlikte geliyor. Yakınıma topladığım sistemde bu kasayı tercih etmiştik oradan biliyorum. Hangi model olduğunu anımsayamasamda bütçeye bağlı olarak gayet de para verilip alınan bir güç kaynağı idi.
Düşünce doğru olsa da kasa ve güç kaynağını ayrı almak çoğu zaman daha maliyetli olduğundan ve bütçede sınırlı olduğundan yine de eh işte denebilecek güç kaynaklarına yöneltebiliyor bu da 2 si bir arada kasalardan bir fark olmamasına sebep oluyor.

PSU lu bir kasa almayacağım muhtemelen. Sebebine gelirsek kasalar gayet güzel ama iclerinde ki PSU lar kalitesiz. Fiyati düşük tutmak icin olabilecek en düşük ve kötü seri PSU konuyor içine. Yukari da GameBooster da olduğu gibi. Xigmatek kasa da da öyle. Beast ve Venom kasalar çok güzel fakat PSU lar o kadar da kaliteli değil. Bu yüzden güzel bir fiyata kasayi alip yanina kaliteli bir PSU kombine etmek daha güzel. Tabi bu benim görüşüm. Kasa ve PSU ikilisine 600 den fazla vermek istemiyorum. 250 TL GameBooster, Dark N5 veya Zalman S2 içine de 340 TL ye Corsair VS550 veya High Power Element 650W yari modüler alinabilir.
Aerocool Cylon RGB 500W vardı aklımda bu PSU Corsair ve High Power dan kalite olarak biraz daha düşük ama fiyati da düşük. Diğer taraftan görüntü güzelliği var RGB aydinlatma ile. Fiyat farkini kasaya ek alinacak fanlar icin kullanilabilir ayrica kasaya biraz daha görüntü katmış olacak.
İndirimlere gelince indirimler genelde 300 TL yerine 299TL gibi olabiliyor :) sabırlı olmak gerek ama kur hareketliliği de kötü etkiliyor, indirim beklerken 5-10 TL artabiliyor. @Zgrrs

Tam da düşündüğüm şeyleri söylemişsiniz PSU kısmında. VS550 en iyi seçenek gibi duruyor veya High Power Element 650 yari modüler. Sharkoon kasalari pek incelememistim. Onlara da bir göz atayım. @Ayı Rıza
Bu modelini incelemenizi tavsiye ederim. Keşke S3 yerine bunu kullansaymışım dedirtti.🙁
High Power 650W 80+ Bronze Element Smart'ın incelemesini ben bulamadım nedense. Ripple değerleri, kullanılan kondansatörleri bulmak lazım. Tek gördüğüm 6 fazlı tam korumaya sahip olduğu.

Sharkoon oldukça hoşuma gitti. Tek beni rahatsiz eden su 5.25 yuvaları. Artık kuklanilmiyor. Belki sadece fan kontrolcü icin gerekebilir. Onu da kac kişi isteyecek. Phanteks kasalar da ki gibi modüler olsa muazzam olurdu açıkçası. Ayrica bir başka kasasin da harici ses kartı bulunuyor kasanın. On panelde ki çıkışlar için. Bu oldukça şaşırttı beni. 5.25 olmayan güzel kasaları var, fakat fiyat yine 400 lere çıkıyor... Değecek bir sistemim olsa acımam alırım. Fakat 2010 lardan kalan bir sistem için çok yukarılara çıkmaya gerek yok. Ileriye dönük desem bu defa o zamana kadar daha çok şey çıkar. Düzgün bir sistem toplamam için neresinden baksam 1 yıl var ve bu sistem öylece kalacak bir kenarda. Ev ahalisi açıp kullanırsa... Ben 2 bilemediniz 3 ay daha kullanacağım. Göreve başlamadan önce takılmak istiyorum bir süre. O yüzden çok yukari cikmadan çözeyim istiyorum. @Ali Rıza09

Sharkoon oldukça hoşuma gitti. Tek beni rahatsiz eden su 5.25 yuvaları. Artık kuklanilmiyor. Belki sadece fan kontrolcü icin gerekebilir. Onu da kac kişi isteyecek. Phanteks kasalar da ki gibi modüler olsa muazzam olurdu açıkçası. Ayrica bir başka kasasin da harici ses kartı bulunuyor kasanın. On panelde ki çıkışlar için. Bu oldukça şaşırttı beni. 5.25 olmayan güzel kasaları var, fakat fiyat yine 400 lere çıkıyor... Değecek bir sistemim olsa acımam alırım. Fakat 2010 lardan kalan bir sistem için çok yukarılara çıkmaya gerek yok. Ileriye dönük desem bu defa o zamana kadar daha çok şey çıkar. Düzgün bir sistem toplamam için neresinden baksam 1 yıl var ve bu sistem öylece kalacak bir kenarda. Ev ahalisi açıp kullanırsa... Ben 2 bilemediniz 3 ay daha kullanacağım. Göreve başlamadan önce takılmak istiyorum bir süre. O yüzden çok yukari cikmadan çözeyim istiyorum. @Ali Rıza09
Tabi tercih meselesi devreye giriyor burda beni o yuvalar nedense rahatsız etmiyor.😀 Size attığım modeli en ucuz İncehesap 304TL'ye sağlıyor. Vaat ettikleri karşısında sunduğu özellikler, malzemesi ve fiyatı hoşuma gitti. Burada kasa tercihini size bırakıyorum. S3'ü deneyimledim cidden vasat o yüzden almanızı tavsiye etmedim zaten.
Ayrica bir başka kasasin da harici ses kartı bulunuyor kasanın.@Ali Rıza09
Sharkoon M25-W modelinden bahsediyorsunuz sanırım o modele bende denk geldim garibime gitti o fiyata cidden. :D

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı